Vuonna 2004 debyyttialbumillaan valtavan maanlaajuisen kohun aiheuttanut suomiräppäri lopettaa uransa

Steen1 lopettaa uransa tyylillä.

Marko Saarelainen

Steen1 lopettaa uransa.

Steen1 on heittänyt Veri vetää itään -jäähyväiskiertueen keikkoja pitkin syksyä. Vuonna 2004 Salaliittoteoria-nimisen kohudebyyttialbuminsa julkaisseen Steen1:n ura päättyy erikoiskeikkaan Helsingin keskustan On the Rocksissa 30. joulukuuta.

”Ilta pitää sisällään tiivistelmän artistin 28 vuotta kestäneestä urasta. Illan aikana lavalla tullaan näkemään myös useita suomiräpin kärkinimiä, joiden kanssa Steen1 on tehnyt yhteistyötä pitkän uransa aikana. Tämä on viimeinen mahdollisuus todistaa Stenkka livenä, sillä tämän illan jälkeen Steen1 on enää osa suomiräpin taakse jäänyttä historiaa”, kerrotaan tapahtumasta sen lipunmyyntisivuilla täällä.

Steen1 julkaisi urallaan kuusi albumia. Debyyttialbumin aikoihin Steen1 käytti vielä taiteilijanimeä Steen Christensen, jonka hän oli ottanut tanskalaiselta, kaksi suomalaispoliisia teloittaneelta rikolliselta. Myös Salaliittoteorian poliisivastaiset sanoitukset herättivät julkaisunsa aikoihin valtavasti kohua.

Steen1:n ura saattaa olla ohi, mutta aliaksen takana oleva Seppo Lampela jatkanee vielä uraansa musiikin merkeissä. Hän on tehnyt musiikkia myös Liekehtivä sikiö- ja Kale-nimellä.

Viimeisen keikan Facebook-sivulle pääset tästä.