Vuosikymmenen hajuttomin ja mauttomin leffabiisi nappasi Golden Globen – ja saman tien myös Oscar-ehdokkuuden

15.01.2016

Golden Globe -palkinnot jaettiin muutama päivä sitten, ja parhaan elokuvakappaleen palkinnon nappasi Sam Smithin Bond-teemabiisi Writing’s on the Wall. Kappale selätti muun muassa Beach Boys -legenda Brian Wilsonin kappaleen One Kind of Love miehen elämäkertalokuvasta Love and Mercy.

Eilen puolestaan julkistettiin Oscar-ehdokkaat, ja mikä yllätys, Smithin Bond-kappale on jälleen ehdolla. Oscar-pystistä kilpailevat tosin hieman eri kappaleet kuin Golden Globeita, mutta näyttää kuitenkin siltä, että Smithillä on hyvä mahdollisuus voittaa toinenkin palkinto laimealla kappaleellaan.

Muut Oscar-ehdokaskappaleet ovat Rolling Stonen mukaan The Weekndin Earned It leffasta 50 Shades of Grey, J. Ralphin ja Antonyn Manta Ray dokkarista Racing Extinction, David Langin hämmentävä Simple Song #3 Paolo Sorrentinon mainiosta draamakomediasta Youth, sekä Lady Gagan Till It Happens to You dokumentista The Hunting Ground.

Smithin Oscar-voitto on kuitenkin tilastojen valossa kaikkea muuta kuin taattu, sillä kuten viime vuonnakin totesimme, 2000-luvulla vain harva ensin Golden Globen voittanut kappale on tuonut tekijälleen myös Oscar-patsaan. Viime vuonna niin kuitenkin kävi, kun John Legendin ja Commonin yhteisbiisi Glory nappasi molemmat palkinnot.

Alta voit kuunnella kaikki Oscar-ehdokkaana olevat kappaleet, joista yksi vie palkinnon kotiin kun Oscarit jaetaan 28. helmikuuta.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa