We Jazz lähestyy – katsaus ohjelmistoon

Rumban TET-harjoittelija tutustui We Jazz -festivaalin ohjelmaan.

12.11.2020

Kahdeksatta kertaa järjestettävä We Jazz -festivaali tarjoaa monipuolista ohjelmaa 29.11.–5.12. Helsingissä. Alla kolme menovinkkiä tapahtuman ohjelmistosta. Rumban sivuilla on myös käynnissä kilpailu, josta voit voittaa liput päätösillan konserttiin.

Y-Otis

Tiistai 1.12. klo 20
Kansallismuseo

Lisätietoja

Ruotsalainen Y-Otis tuo Suomeen oman näkemyksensä vapaammasta jazzista. He eivät ole jääneet loukkuun perinteiseen free jazziin, vaan tuovat siihen elektroniset elementit mukanaan. Livekokoonpanossa soittajina toimivat Otis Sandsjö tenorisaksofonissa, Petter Eldh bassossa, Dan Nicholls koskettimissa ja Tilo Weber rummuissa.

Iro Haarla Presents: Leo Records

Sunnuntai 29.11. klo 19.00
Glo Hotel Art

Lisätietoja

Iro Haarla ja hänen kvintettinsä vievät yleisön myös free jazzin tunnelmiin. Heidän tyylissään löytyy myös vivahteita hardbopista, jonka ansioista kappaleissa on selkeitä melodioita ja väliosia. Verrattuna Y-Otisin free jazziin, Haarlalla se on perinteisempää. Jokainen muusikko vie musiikkia eteenpäin vuorotellen hallitusti. Illan aikana kuullaan otteita Leo Recordsin katalogista. Levymerkin perustivat 70-luvun lopulla Iro Haarla ja Edward Vesala.

Antti Lötjönen Quintet East

Lauantai 4.12. klo 19
Ääniwalli

Lisätietoja

Antti Lötjönen ja hänen energinen yhtyeensä tarjoavat kunnon yhdysvaltalaisen jazzkierroksen yleisölle. Hän myös yhdistelee kappaleidensa sisällä erilaisia tyylejä, joka tekee hänen kvintetistään todella monipuolisen. Heidän jälkeensä esiintyy Death Hawks, joka soittaa Sun Ran musiikkia, ja muuttaa soundin taas aivan uuteen maailmaan.

– Emil Kauppinen
Kirjoittaja on Rumban TET-harjoittelija.

Lisää luettavaa