Yhden aikakauden päätös: Radio Majava lopettaa

Beaverin päiväkahvit -lähetystä voi kuunnella viimeisen kerran maanantaina kello 12-15.

Keväällä 2020 Majava-baarin korona-ajan projektina aloitettu Radio Majava on tullut tiensä päähän. Kanavan viimeinen lähetys tulee suorana maanantaina 6. kesäkuuta kello 12-15, ja sen juontavat Mikko Juhani Vee eli Mikko ”Vemmu” Vehmas ja Jussi Lampi.

Radio Majava perustettiin alun perin pandemian alkaessa ”terapiakanavaksi” ja itsensä toteutuskeinoksi muusikoille, teknikoille, ravintola-alan työntekijöille ja muille työnsä äkillisesti menettäneille.

”Radio Majavan kuulijaluvut ylsivät parhaimmillaan Radio Helsingin lukuihin, mutta meille oli alusta asti täysin selvää, että emme yritä kaupallistaa toimintaamme millään tavoin. Touhu loppuu, kun ’uusi normaali’ on kokonaisuudessaan päällä, maailma auki”, Majava-baarin ravintoloitsija Vemmu kommentoi Rumballe.

12. huhtikuuta 2020 perustettu Radio Majava ehti lähettää ohjelmaa tuhansia tunteja ja sen vieraana kävi useita satoja henkilöitä. Vemmu toivoi Rumban haastattelussa reilu vuosi sitten, ettei kanavan kaksivuotispäivää nähtäisi, mutta lopulta radion toiminta jatkui hieman yli kaksi vuotta.

Vemmu on kiitollinen erityisesti siitä, ”kuinka paljon saimme pyyteettömiä, suurella sydämellä mukaan lähteneitä ihmisiä tekemään ja toteuttamaan radion toimintaa”. Helsingin kaupungilta, Roudareiden pikkujouluista ja Musiikki&Media -tapahtuman tiimoilta saadut kunnianosoitukset ovat jääneet mieleen isoina asioina.

”Meillä oli hetken aikaa mahdollisesti Suomen uskottavin, oman alansa timanttisin toimitus, joka olisi huononakin päivän pessyt valtakuntamme suurimmat radiokanavat. Ehkä meidän olisi pitänyt soittaa Jari Sarasvuo myymään meille mainoksia, niin hommasta tehtäisiin vielä elokuva!”

Radio Majavaa ja sen viimeistä lähetystä pääsee kuuntelemaan kanavan nettisivuilta tästä.

Lisää luettavaa