”Yhtenä päivänä meni teet väärään kurkkuun, kun huomasin, että Capitol Records oli bongannut mut ja halusi nähdä” – uusi r&b-artisti löytyi TikTokista

Milli tähtää festareiden päälavoille.

07.01.2023

Universalin alaisuudessa toimivalle Capitolille on kiinnitetty uusi artisti nimeltä Milli. 90-luvun r&b:tä ja 2020-luvun brittipoppia musiikissaan yhdistelevän Millin debyyttisingle ilmestyi eilen: sen nimi on Puhu mut ympäri, ja se on tehty yhdessä Heviteemun, Jereminen ja Ansku Elsilän kanssa. Heviteemu toimii kappaleen vastaavana tuottajana.

”Mä olen 21-vuotias Milli ja asun Jyväskylässä”, kappaleen mukana tullut tiedote kertoo artistin taustoihin liittyen. ”Olen aina rakastanut laulamista ja aloin tehdä lauluvideoita TikTokiin pari vuotta sitten. Yhtenä päivänä meni teet väärään kurkkuun, kun huomasin, että Capitol Records oli bongannut mut sieltä ja pyysi nähdä mut. Lähdin pää kolmantena jalkana sitten Helsinkiin.”

Milli kiinnitettiin levy-yhtiölle vuonna 2021.

”Ekan singlen julkaisu jännittää niin paljon että en tiedä miten olisin, mutta olen myös tosi innoissani, että pääsen vihdoin julkaisemaan omaa musaa ja käynnistämään artisti-unelmani, josta olen haaveillut ihan lapsesta asti. Jatkossa multa on luvassa paljon tanssittavia pop-/r&b -biisejä!”

Puhu mut ympäri -single on teemaltaan pohjimmiltaan hyvinkin painava, sillä kappaleessa puhutaan koukuttavasta ihmissuhteesta, jossa rikki meneminen on väistämätöntä, mutta jonka sisään haluaa silti ehdoin tahdoin hypätä. ”Saat rikkoo mut taas” Milli laulaa riehakkaasti kertosäkeessä, joka pulmallisesta asetelmasta huolimatta on tunnelmaltaan suoraviivaisen eloisa ja aurinkoinen. Biisi soveltuukin ilakoivaan tanssimiseen paljon paremmin kuin surumieliseen haikailuun, mikä tuo tarpeellista kapinahenkeä muuten kontrollin ulottumattomissa olevaan tilanteeseen. Jos on vielä sen verran koukussa ihmiseen, ettei osaa muuta kuin jatkaa haitallista kuviota, ehkä siitä voi yhtä hyvin ottaa kaiken riemun irti.

Milli nimeää esikuvikseen muun muassa Zara Larssonin ja Dua Lipan, ja hän aikoo julkaista tämän vuoden aikana paljon uutta musiikkia. Tähtäimessä hänellä on suuret festarilavat ja pitkä artistiura.

Lisää luettavaa