Yksi Marilyn Mansonia vastaan nostettu oikeusjuttu hylättiin – kaksi hyväksikäyttösyytettä yhä vireillä

Kaksi neljästä oikeusjutusta on nyt hylätty.

06.01.2023

Marilyn Manson, oikealta nimeltään Brian Hugh Warner on ollut viime vuosina hyväksikäyttösyytösten keskellä. Kaikki alkoi noin kaksi vuotta sitten, kun näyttelijä Evan Rachel Wood kertoi julkisesti kokemastaan hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä, ja nosti esille Mansonin nimen.

Woodin ulostulon jälkeen useat naiset ovat kertoneet vastaavista kokemuksista Mansonin kanssa, ja artistia vastaan nostettiin neljä oikeusjuttua. Nimettömänä pysyttelevä Mansonin entinen tyttöystävä, näyttelijä Esmé Bianco, malli Ashley Morgan Smithline ja Mansonin entinen avustaja Ashley Walters syyttivät artistia hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta väkivallasta. Viimeksi mainittu tapaus hylättiin viime vuoden toukokuussa, sillä juttu oli nostettu liian myöhään, eikä näyttöä löytynyt tarpeeksi.

Nyt myös Smithlinen keväällä 2021 nostama oikeusjuttu on hylätty. Mallia aiemmin edustanut asianajaja vetäytyi tapauksesta lokakuussa, eikä Smithline hankkinut itselleen uutta asianajajaa kolmessa kuukaudessa annettuun päivämäärään mennessä. Smithline voi laittaa jutun uudelleen vireille, mikäli hankkii itselleen uuden edustajan.

Mansonin asianajaja Howard King kommentoi tapausta tiedotteessa Pitchforkin välityksellä.

”Kiitämme ja arvostamme Ashley Smithlinen päätöstä vetäytyä omasta tahdostaan syytteistään Brian Warneria kohtaan. Toivomme hänelle kaikkea hyvää ja teemme yhä kaikkemme, jotta kaikki, jotka ovat yrittäneet väärinkäyttää oikeusjärjestelmäämme tulevat maksamaan siitä huomattavan hinnan”, King kommentoi.

Manson on kiistänyt kaikki hänestä esitetyt syytökset ja kommentoinut niitä ”valheellisiksi ja naurettaviksi, useiden tahojen koordinoimaksi hyökkäykseksi”. Artisti itse haastoi koko jutun alulle sysänneen Woodin oikeuteen viime vuoden maaliskuussa. Manson syyttää Woodia muun muassa todisteiden väärentämisestä, kunnianloukkauksesta ja FBI:n agenttina esiintymisestä.

Lisää luettavaa