Yksi Suomen tiukimmista punk-bändeistä täyttää jo 30 vuotta: ”Sen kunniaksi jatkamme samaan malliin.”

Kotimainen Kumikameli täyttää marraskuussa jo 30 vuotta. Vuonna 1986 perustettu, sittemmin sivuprojektinaan humppayhtyeen Eläkeläiset poikinut bändi julkaisi toissapäivänä sivuillaan viestin, jonka mukaan kolmikymppisiä vietetään tutuissa kuviossa.

”Marraskuussa 2016 tulee täyteen 30 vuotta Kumikamelin peruskiveksen puraisusta ja sen kunniaksi jatkamme entiseen malliin, eli tehdään keikkoja ja julkaistaan äänitteitä niin vähän kuin mahdollista,” yhtyeen nokkamies Toppo Koponen kirjoittaa.

Samalla yhtye kuitenkin paljastaa, että keväällä he tulevat julkaisemaan 14. studioalbuminsa, joka kantaa nimeä Verta ja suolia. Yhtyeen edellisestä albumista Voima ja kunnia onkin vierähtänyt pian jo kuusi vuotta, mutta sen jälkeen yhtye on julkaissut sarjan EP-levyjä, joista tuoreimman Boan arkki -EP:n voit kuunnella alta.

Siinä missä Eläkeläiset nousi suuren kansan tietoisuuteen viimeistään pyrkiessään Euroviisuihin jokunen vuosi sitten, on Kumikameli pysytellyt vankasti marginaalissa. Poppoon tuoreimmat tuotokset ovat kuitenkin olleet vähintään yhtä tiukkaa tavaraa kuin varhaisemmatkin, ja monipuolista Voima ja kunnia -levyä voisi pitää jopa yhtyeen parhaana tuotoksena. Kannattaa siis ehdottomasti hypätä Kumikamelin kyytiin ja ottaa selvää, millaista ryskettä kolmikymppinen yhtye saa aikaan.

Keväällä yhtye jatkaa myös keikkailua, ja tuoreimmat keikkapäivät löytyvät virallisilta sivuilta.

Lisää luettavaa