”Yksinäinen susi löytää ulvomalla oman laumansa” – Ilta julkaisi uuden singlen ja kesän keikkakalenterinsa

Artistin toinen albumi ilmestyy syksyllä.

06.05.2023

Viimeksi tammikuussa musiikkia julkaissut Ilta tulee jälleen uudella singlellä. Susi-niminen kappale on laulaja-lauluntekijän ja hänen luottotiiminsä eli Kerttu Suonpään ja Väinö Walleniuksen sävellys ja sanoitus. Single syntyi poikkeuksellisesti teksti edellä.

”Ystäväni Kerttu Suonpää, jonka kanssa kirjotetaan paljon myös yhdessä biisejä, kertoi mulle yhdessä puhelussa lukeneensa viime aikoina paljon susista. Susien elämässä häntä liikutti se, että susilaumojen alfapari pariutuu iäksi ja että se lauma tekee kaiken yhdessä, metsästää ja kasvattaa pennut. Ja että jokaisen suden oma ääni eli ulvonta on uniikki, vähän niin kuin ihmisen sormenjälki. Sudet voivat ulvoa myös ikävää ja osoittaakseen hellyyttä. Ja yksinäinen susi löytää ulvomalla oman laumansa”, Ilta kertoo kappaleen taustoista.

”Tämän kaiken perään Kerttu paljasti, että on kirjoittanut minulle laulun sanat tähän liittyen. Ja kun luin Kertun tekstin, tiesin heti että tämän mä haluan. Sanoissa on tunnetta, kaipuuta ja elämää suurempaa rakkautta, eli kaikkea mitä mä rakastan lauluissa! Aloimme työstää tekstiä Kertun kanssa yhdessä ja lopulta mun biisitiimi eli Väinö Wallenius, Lasse Piirainen ja Kerttu Suonpää tuli Berliiniin mun luokse tekemään kappaleen valmiiksi.”

Ilta viimeistelee parhaillaan toista albumiaan, joka ilmestyy syksyllä. Artistin voi nähdä kesällä muun muassa Maailma kylässä-, Qstock- ja Vaasa-festivaaleilla. Katso kaikki tulevat keikat jutun lopusta.

Kuuntele uusi single alta.

KE 17.5.2023 Helsinki – Musiikkitalon Kesäkonsertit
LA 27.5.2023 Helsinki – Maailma Kylässä festivaali
LA 17.6.2023 Utajärvi – Untorock
PE 28.7.2023 Oulu – Qstock
LA 29.7.2023 Kokkola – Kokkolan Viinijuhlat
PE 4.8.2023 Vaasa – Vaasa Festival
LA 5.8.2023 Kemi – Satama Open Air
LA 12.8.2023 Espoo – TAGi on POP / Tapiola Golf Range

Lisää luettavaa