Ylellistä eleganssia, hymnimäistä trance-rockia ja tuonpuoleista euforiaa – Mogwailta tulossa uusi levy

25.05.2017

Post-rockin suurin ja kaunein jätti Mogwai on julkaisemassa uutta albumia Every Country’s Sun.

Julkaisupäivämäärä on 1. syyskuuta. Tuttuun tapaan uudenkin levyn kappaleiden nimet kuulostavat skottilaisissa kotibileissä keksityiltä sisäpiirivitseiltä ja tarjoavat vastapainoa suuria tuntoja luotaaville pakahduttaville äänimaisemille. Tästä hyvänä esimerkkinä ensimmäinen singe Coolverine, jonka voit kuunnella alta.

Every Country’s Sun on ensimmäinen albumi ilman kitaristi John Cummingsia, joka lopetti Mogwaissa pari vuotta sitten keskittyäkseen omiin musiikkiprojekteihinsa. Hän liittyi Mogwaihin vuonna 1995 neljäntenä jäsenenä.

Cummingsin puutetta Mogwai paikkaa lyöttäytymällä yhteen luottotuottajansa Dave Fridmannin kanssa, joka oli tekemässä yhtyeen uran alkuvaiheen arvostettuja albumeita Come on, Die Young sekä Rock Action. Mogwain edellinen pitkäsoitto on vuonna 2014 ilmestynyt Rave Tapes, mutta yhtye on tehnyt levyjen välissä soundtrackeja, muun muassa Leonardo DiCaprion tähdittämään Before The Flooddokumenttiin.

Mogwain mukaan uusi ley on ”56 ytimekästä minuuttia ylellistä eleganssia, hymnimäistä trance-rockia ja tuonpuoleista euforiaa”.

Lisää luettavaa