Younghearted julkaisi tarinallista jatkoa tammikuussa ilmestyneelle kultarajan ylittäneelle kappaleelleen

Silloin-biisi on vastinpari Sun numero -kappaleelle.

08.07.2022

Solisti Reeta Huotarisen sekä kitaristien Atte Rannan ja Emil Korkiakosken vuonna 2015 muodostama Younghearted julkaisi tänään singlen, joka on jatkoa kolmikon alkuvuodesta julkaisemalle Sun numero -biisille. Kyseinen biisi on tähän mennessä ylittänyt kultarajan. Tänään Warnerin kautta julkaistu Silloin-single sai alkunsa samalla tavalla kuin edellinenkin kappale, eli Huotarisen säveltämästä demosta, ja yhdessä bändin kanssa kappaletta ovat olleet tekemässä Ilkka Wirtanen ja Joonas Keronen.

Kuten sanottu, Sun numero ja Silloin muodostavat yhdessä kappaleparin. Biisit rakentavat tarinallisen jatkumon ja kuulostavat musiikillisestikin yhtenevältä, vaikka toimivat samalla monessa suhteessa vastakohtina toisilleen. Sun numero esimerkiksi on soundiltaan suhteellisen menevätempoinen ja positiivissävytteinen sekä asenteeltaan reipas, kun taas Silloin on huomattavasti paljaampi, intiimimpi ja jopa aavistuksen hartaampi.

Silloin-kappaleessa yritetään mukautua tilanteeseen, jossa menneisyyden rakas ihminen kolkuttelee sulkeutuneita ovia ja kyselee uusien mahdollisuuksien perään. Biisissä painitaan ristiriitaisten tuntemusten kanssa, kun toisaalta kutkuttelisi yrittää vielä kerran, mutta muistot eron aiheuttamasta kivusta ja surusta estävät sydämen avaamisen uudelleen. Ottaako riski, vai suojautuako tulevalta?

Tammikuussa ilmestynyt Sun numero taas kertoo saman tarinan kääntöpuolen: biisissä nimittäin päästään sen osapuolen ajatuksiin, jota Silloin-kappaleessa tarkastellaan ulkopuolisen silmin. Mielenkiintoista onkin nähdä  saman kertomuksen vastakkaiset laidat, mikä kertoo siitä, että ratkaisevampaa kuin määrittää mustavalkoisesti mikä on oikein ja väärin, on keskittyä näkökulmaan. Etenkin ihmissuhdeasioissa perspektiivi määrää niin paljon enemmän kuin mikään objektiivinen totuus ikinä voisi.

”Kappaleella pohditaan sitä, kun sydän sanoo toista kun järki, ryvetään ’mitä jos’ -ajatuksessa ja toivotaan, että toinen olisi ymmärtänyt rakastaa aikaisemmin”, Younghearted sanoo. ”Sun numero ja Silloin -kappaleet ovat ikään kuin vastaukset toisilleen. Kappaleiden tarinoissa on käsitelty nyt tarinan molemmat osapuolet. Tuntuu hienolta, että saadaan antaa yleisölle toinenkin osa tätä tarinaa.”

Younghearted esiintyy huomenna Ruisrockin Rantalavalla, mikä tulee merkitsemään yhtyeen uran isointa keikkaa. Samalla Silloin-biisikin saa ensiesityksensä. Alta voit kuunnella kyseisen kappaleen, ja tarkistaa bändin loppukesän keikat.

 

8.7. Ruisrock, Turku
14.7. Logomo, Turku
20.7. Ravintola Terho, Salo
21.7. Ravintola Terho, Salo
29.7. Espoon Viinijuhlat, Espoo
30.7. Kokkolan Viinijuhlat, Kokkola
3.8. Allas Sea Pool, Helsinki
5.8. Garden Live, Kuopio
13.8. Lemi Music Fest, Lemi
18.6. Satamaravintola Kaisa, Tampere
19.8. Backaksen Kartano, Vantaa

Lisää luettavaa