Zappan veljenpoika ja suomalaiset free-tuuttaajat yhdistivät voimansa

Ennakkosoitossa Stanley J. Zappan ja Black Motor -muusikkojen yhteislevy.

04.08.2020

Laadukkaan jazzin takeeksi kasvanut helsinkiläinen levymerkki We Jazz julkaisee perjantaina Stanley J. Zappan albumin Muster Point. Yhdysvaltalaissaksofonistin levyllä kuullaan lisäksi Black Motor -yhtyeestä tuttuja rumpali Simo Laihosta ja basisti Ville Rauhalaa.

”Idea Stanley J. Zappan albumista syntyi yhdessä Simo Laihosen kanssa ja suunnitelma syveni projektin edetessä”, kertoo We Jazzin taiteellinen johtaja ja levyn tuottaja Matti Nives.

”Kuuluisan musiikkisuvun jäsen Stanley on operonut jonkinlaisessa improvisoidun musiikin sokeassa pisteessä jo vuosikymmeniä ja toivon, että hän saa runsaasti lisää kuulijoita uuden julkaisumme myötä. Jos levymerkillämme on jokin tehtävä, olkoon se hänen kaltaistensa aiemmin aliarvostettujen näkemyksellisten taiteilijoiden esille nostaminen.”

Frank Zappan veljenpoika Stanley J. Zappa ja Laihonen löysivät yhteisen sävelen Suomen-kiertueella 2018. Molemmat free-muusikot ovat myös opiskelleet Milford Gravesin alaisuudessa.

Muster Point sisältää meditatiivista, spirituaalista ja ryöpsähtelevää free jazzia. Rumballa on ilo ja kunnia tarjota albumi ennakkosoittoon.

Lisää luettavaa