Kahdeksan uutta nimeä Rock and Roll Hall of Fameen – mukana Donna Summer, Rush, Public Enemy

12.12.2012

Kahden postuumin tunnustuksen ohella myös kuusi enemmän tai vähemmän elossa olevaa musiikkivaikuttajaa ikuistettiin wow-arkkitehtuuria kukkeimmillaan edustavaan clevelandilaismuseoon.

Kuva: Fullsteam

Herra Flea rytmimusiikkiorkesteri Red Hot Chili Peppersistä sai ilon ja kunnian julkistaa vuoden 2013 Rock and Roll Hall of Fame -tunnustuksen saaneet esiintyjät sekä Ahmet Ertegun -palkinnon vastaanottajat. Suomalaismuusikkoja listalla ei ollut, joten isänmaalliset tunteet näillä lakeuksilla on valitettavasti rajattava vain siihen huomioon, että nimilista annettiin medialle 11. joulukuuta nimenomaan Nokia Theatressa Los Angelesissa.

Esiintyjien kategoriassa paikkansa ikuisuudessa saivat seuraavat artistit ja yhtyeet:

Heart
Albert King
Randy Newman
Public Enemy
Rush
Donna Summer

Ahmet Ertegun -palkinto eli tunnustus muusta kuin varsinaisesta rokinsoittamisesta myönnettiin kahdelle:

Lou Adler
Quincy Jones

Ensimmäistä kertaa Hall of Famen historiassa myös fanit pääsivät vaikuttamaan valintoihin. Mistään aivan mielettömästä demokratian voittokulusta ei silti voida puhua, sillä Hall of Famen itsensä ynnä Rolling Stone -lehden ja CNN- sekä HBO-kaapelitelevisioyhtiöiden verkkosivuilleen kokoamat hiirenklikkaukset lopulta muodostivat vain yhden äänen kokonaisäänestyksessä. Rolling Stonen mukaan äänioikeutettuja valintaprosessissa oli kaikkiaan kuutisensataa.

Toukokuussa 2012 kuollut Donna Summer ja kaksikymmentä vuotta sitten, joulukuussa 1992, menehtynyt Albert King saivat tunnustuksensa postuumisti. Muut valitut ovat ainakin omasta mielestään yhä elossa.

Rush-yhtyeen Hall of Fame -nimitystä oli odotettu erityisen pitkään. Stereogum-julkaisun toimittaja Michael Nelson arvelee omassa artikkelissaan, että yhtyeen ja Rolling Stonen välinen monikymmenvuotinen kylmä sota vaikutti asiaan.

Lisää luettavaa