The Flaming Lips yrittää päästä Guinnessin ennätysten kirjaan – eniten keikkoja yhdessä päivässä

23.05.2012

Selväksi on jo tullut, että nämä happopopparit ovat melkoisen kujeilevia veijareita, mutta nyt meinaavat mokomat ryhtyä vielä ennätysmiehiksikin. Kaikenlaista.

Kuva: J. Michelle Martin-Coyne / flaminglips.com

Wayne Coynen luotsaama yhdysvaltalainen The Flaming Lips on bändi, joka tavoittelee tajuntaa korkeampia sfäärejä sekä äänitetyssä musiikissaan kuin keikoillaankin. Nyt psykedeeliset ryökäleemme aikovat pistää seuraavaksi nimensä ennätysten kirjaan, eikä enempää eikä vähempää kuin Guinnessin maailmanennätyksellä.

Moisen mittapyykin saavuttamiseksi joutuu Flaming Lips kuitenkin päihittämään itsensä megaräppäri Jay-Z:n. Ennätysyrityksen kohteena on yhden vuorokauden aikana soitettujen keikkojen määrä. Nykyinen ennätys on Jay-Z seitsemällä konsertilla vuodelta 2006.

Flaming Lips aikoo pistää Jaysta vielä yhdellä paremmaksi, ja huitaista kahdeksan täyspitkää keikkaa Yhdysvaltain Syvässä Etelässä.

Kovan rahamiehen tyylille mukaisesti Jay-Z veti oman ennätyksensä liikkuen paikasta toiseen omalla suihkukoneellaan, mutta Lipsit jalkautuvat tavallisen tallaajan pariin ja ajelevat keikalta toiselle ihan perinteisellä automobiililla.

Ennätysyritys tulee tapahtumaan 27. kesäkuuta. Jokainen kahdeksasta ennätyskeikasta aiotaan myös streamata suorana nettiin, jotta Lipsin hurjaa seikkailua kohti Guinnessin kirjoja pääsee seuraamaan jokainen kynnelle kykenevä.

Lisää luettavaa