Kuningasidean Nimi on enne -albumi saa ihmettelemään, milloin valtavirtamusiikista tuli tällaista lässynlässyä

”Kuningasidean uusi levy on väkinäisin reggaepuristus, mitä olen luultavasti koskaan kuullut”, kirjoittaa Juho Lauri arviossaan.

Arvio on julkaistu Rumbassa 10/14.

Kuningasidea: Nimi on enne
Warner
1stars

Ideariihi päälle.

nimionenneKertokaapa milloin valtavirtamusiikista on tullut tällaista lässynlässyä? Minne katosi suomireggaesta kaikki vaara ja flow? Kuningasidean uusi albumi todistaa, että joko a) nuorilla, aloittelevilla bändeillä ei ole tarpeeksi kiinnostavia tarinoita kerrottavakseen tai b) tälläinen pehmoilu on nykyään ihan oikeasti muodissa. Onhan uuden albumin Pohjolan tuulet yksi syksyn soitetuimpia kotimaisia kappaleita.

Vaikka tämä onkin aikamoista halinalleilua verrattuna Asan Jätkäjätkiin ja Soul Captain Bandiin, kaksitoistahenkisen yhtyeen soundimaailma on parhaimmillaan ihan leppoisaa kuunneltavaa. Sellaista kohtalaista kesäfestarikamaa.

Niin kovasti toivoisin, että joku aloitteleva bändi räjäyttäisi pankin runoudellaan ja tekisi reggaelle vaikkapa sen, mitä Asa on tehnyt suomalaiselle hiphopille. Sen sijaan minun pitää todeta, että Kuningasidean uusi levy on väkinäisin reggaepuristus, mitä olen luultavasti koskaan kuullut.

Juho Lauri