Scandinavian Music Group – Palatkaa Pariisiin!

Mahtipontista melankoliaa ja mietityttäviä yksityiskohtia

Scandinavian Music Group todisti edellisellä levyllään, että kaihoisa juurimusiikki sopii sen pirtaan huomattavasti hienommin kuin surullinen suomirock. Samalla linjalla jatkava yhtyeen viides albumi on pitkälti sanoittaja-säveltäjäpari Terhi Kokkosen ja Joel Melasniemen käsialaa. Kokonaisuus on kuitenkin selkeästi monen soittajan soppa.

Palatkaa Pariisiin! on hyvin haikea, jopa surumielinen levy. Mollivoittoiset kappaleet käsittelevät kaipausta ja kipukohtia. Ilon kuvauksissakin näkökulma on yleensä juhlien jälkeinen. Se sitä ja se tätä -kappaleen hulvattomuutta olisi mielellään kuunnellut enemmänkin.

Terhi Kokkonen kertoo sieviä pieniä tarinoita virheistä välittämättä: ”Kirjoitan kaiken muistiin / sinnepäin ja hauskemmin” (Huutelen pimeään). Sanoitukset avautuvat hitaasti. Kokonaiskuva selviää helposti, mutta yksityiskohdissa riittää mietittävää.

Yhtye soittaa taitavasti yhteen ja vierailevat muusikot korostavat levyn mahtipontista melankoliaa. Kauneimmaksi kappaleeksi kruunautuu Rakas Maria, jonka lopussa kuultava satumainen huilu soi kuin Bambi-elokuvassa konsanaan.