Kuukausi H-hetkeen: Kalle Ahola kertoi, kuinka Don Huonot valmistautuu 25-vuotiskeikalle

Don Huonot valmistautuu parhaillaan 25-vuotiskonserttiinsa, joka järjestetään 27. helmikuuta. Alunperin The Circus -klubille suunniteltu keikka siirtyi suuren kysynnän vuoksi Helsingin Jäähalliin, ja yhtyeen lämppäreiksi kiinnitettiin niin ikään paluun tekevä Maj Karma sekä Egotrippi.

Kysyimme Don Huonot -solisti Kalle Aholalta, kuinka valmistautuminen on sujunut. Settilistan yksityiskohtia Ahola ei paljasta, mutta paluuta tehdään selvästi positiivisissa tunnelmissa.

”Valmistautuminen on sujunut kaikin puolin hyvissä fiiliksissä. Valo- ja PA- sekä muut tekniset ratkaisut on nyt tehty. Mukaan pyydetyistä vierailijoista vain yksi ei pääse konserttiin päällekkäisen keikan vuoksi ja yksi ei ole vielä vastannut”, Ahola kertoo.

”Biisilistan fiilistely oli hauskaa, joskin aikaa vievää touhua, mutta sain sen viimein valmiiksi viikko takaperin. Jussi Chydeniuksella ja Jukka Puurulalla on kummallakin siihen pari hyvin perusteltua vaihtaria.”

”Ainoa snadi ‘daideellinen erimielisyys’ on ollut se, että itse olisin halunnut pariin suvantokappaleeseen mukaan jousikvartetin, mutta bänditovereiden mielestä kyseisten biisien intiimit sovitukset eivät niiitä kaipaa. Ja ehkä näin sitten on.”

25-vuotiskonsertin soittaminen juuri Jäähallissa on Aholalle suuri hetki.

”Skidinä kävin tsekkaamassa Jäähallissa muun muassa Dire Straitsin ja Big Countryn ikimuistoiset keikat,” Ahola muistelee. ”Vähän myöhemmin ja vanhempana sitten Stingin, Gunnarien, The Curen, Faith No Moren, Manicsien ja Garbagen setit. Eli keikkapaikkana siihen liittyy paljon muistoja.”

”1980-luvulla, kun Jäähallissa järjestettiin suuri Itsenäisyyspäivän Suomi-Rock -konsertti, olin alaikäisenä liian nuori liittymään karkeloihin. Nyt on tarkoitus korjata tilanne korkojen kera.”

Helsingin jäähallikeikasta käynnistyy kiertue, joka jatkuu heti seuraavana iltana Jämsästä. Maj Karma tukee Donkkareita myös Turussa ja Tampereella, mutta Ahola paljastaa, että pian julkistetaan myös kunniavierasyhtye, joka seuraa yhtyettä Jämsään ja Seinäjoelle.

Lisää luettavaa