”Miten yleensä näin vittumaisista suomalaisista voikaan tulla joka kesä niin khuulin lunkeja” – Laineen Kasperilta uusi kesäbiisi

Laineen Kasperi - Suuri

29.07.2017

Laineen Kasperi julkaisi uuden Suuri-singlen perjantaina 28. heinäkuuta. Kesäinen kappale on ensimmäinen julkaisu Monsp Recordsin kautta. Mistä biisissä on kyse, millainen mahdollisesta levystä tulee, mitä Monspin kautta on luvassa ja mikä on Kasperin oma suosikki kaikista kesäbiiseistä? Tsekkaa jutuista tärkeimmät ja kuuntele biisi heti perään.

Kappaleessa on sen verran kesäisiä rytmiä, että heti alkuun on kysyttävä, että miten kesä on mennyt?
”Kesä alkoi mitä mainioimmin. Makailin työhuoneella onnellisen toimettomana ja muka suunnittelin tulevaa levyäni sun muuta epämääräistä shaibaa. Ilmeisesti liika vapaa-aika kuitenkin nousi päähäni, sillä menin lupautumaan mukaan mitä kummallisempiin projekteihin ja duuneihin ja nyt hikoilen burnoutin partaalla kuin mikäkin Wall Streetin taloustieteilijä.”

Mikä sinut sai tekemään tämän kappaleen?
”Perus-pakanalliset lähtökohdat. Olen päättänyt omistaa jokaiselle kesälle, jonka saan tällä pallolla vaeltaa, yhden ”rakkauslaulun”. En todellakaan ole mikään auringonpalvoja sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta valon vaikutus ihmisiin on se juttu. Miten yleensä näin vittumaisista suomalaisista voikaan tulla joka kesä niin khuulin lunkeja ja rakastettavia?”

Siirryit Monsp Recordsille. Miten päädyit ratkaisuun ja mitä tältä yhteistyöltä voi odottaa kuuntelijoiden näkökulmasta?
”Olen pitkään harhaillut etsiessäni itselleni sopivaa lafkaa. Pitkän diy-historiani johdosta olen kai aika v-mäisen ”kranttu fabu”, mitä tulee julkaispolitiikkaan. Moni ystäväni on Monspin tallissa ja muutenkin Kepen maine näissä hommissa on kiistaton. Jotenkin myös intuitioni sanoi, että seuraava levyni kuuluu ulostua Monspin kautta.”

Suuri erottuu selvästi edellisistä No panik, Suurin onni ja Uudet kengät -kappaleista. Millaista materiaalia löytyy mahdolliselta tulevalta levyltä?
”Kaikkea niiden väliltä. Suurin Onni -kappale on itseasiassa Palava Kaupunki -levyltä ylijäänyt raita, joka sai nähdä päivänvalon vain, koska Ville Seppänen duunasi siihen niin hullun videon. Se ei siis tule uudelle plätylle. Tämä seuraava levy on mielestäni aika viiraava mutta positiivinen. Sen on määrä jättää tähän ankeiden uutisten ja pelon lietsomaan maailmaan hyviä ja toiveikkaita viboja. Se ei tule saarnaamaan eikä manaamaan.”

Jos Suurta ei lasketa, niin mikä on sinulle kaikkien aikojen kesäbiisi?
”Umphh, niitä on niin helvetin monta. Tämän tunnustuksen jälkeen kovis-kaverini ei enää moikkaa meikää, mutta juuri tuossa autossa istuessani tajusin diggaavani siitä Pariisin Kevään ”..satoi kasvoille kyyneleitä” -biisistä. Vaikka se onkin aivan törkeän imelä.”

Lisää luettavaa