”Tuntuu, että säkeistöillä ei enää ole mitään väliä” – Gettomasa ja Särre rehellisellä yhteisbiisillä

22.03.2017

Suomiräpin ystävät saivat jälleen iloisia uutisia, kun Särre ja Gettomasa julkaisivat historian ensimmäisen yhteisbiisinsä 1 menee VIP. Biisin kynnyksellä räppärit vastasivat Rumballe muutamiin kysymyksiin. Mistä biisissä on kyse, mistä räppärit saivat idean tehdä yhteisbiisin, entä mitä kuuluu Loost Koosille? Uuden, Aksimin tuottaman kappaleen voit kuunnella jutun alta.

1 menee VIP on selkeä kuvaus ilmiöstä, joka on ollut havaittavissa jo vuosia. Mistä saitte idean tarttua biisiin nyt?
GM: ”Säkeistöni alku kertoo mistä se tuli. Tämä biisi periaatteessa käveli minua vastaan ja kun pääsin himaan aloin kirjoittamaan.”
S: ”Joo tuossa sinun säkeistössä ’siks en kelaa että oisin ketään parempi’ -kohta osui muhun ja komppasin sitä. Minun säkeistö myös käveli minua vastaan.”

Miten päädyitte tekemään yhdessä kappaleen?
GM: ”Kauan oli puheissa, että pitäisi tehdä joku yhteinen biisi. Ollaan vietetty Särren kanssa kuluva vuosi aika paljonkin aikaa yhdessä ja tekemisissä ollaan oltu jo sitä ennenkin toki. Olen aina arvostanut Särreä tekijämiehenä ja hyvänä tyyppinä. Tuntui oikealta yhdistää voimat.”
S: ”Me ollaan seurattu toisten juttuja eri tavalla eri vaiheissa ja meillä on ollu semmoista tervettä hyvää skabaa tietyissä jutuissa. Viime vuonna ollaan pelattu korista ja videopelejä ja sitten olikin seuraavaksi luontevaa tehdä biisi.”

Miten biisi itsessään lähti syntymään?
GM: ”Pistin Särrelle viestiä, että ei enää puhuta vaan tehdään nyt oikeasti biisi. Ideana oli, että biisissä olisi jotain oikeaa sanomallista sisältöä ja halusin että tausta olisi raffin kuulonen, mahdollisimman ’ei-Spotify-ystävällinen’. Olen kyllästynyt kun niin moni räppää ja sanoja tulee kyllä ulos, mutta harvemmin kuulen, että kukaan oikeasti sanoo edes mitään. Kaiken pitää vaan näyttää ja kuulostaa jotenkin tosi hienolta ja riittää, että kertsi on tarttuva. Tuntuu, että säkeistöillä ei enää ole mitään väliä. Niiden standardimitta on alkanut vähentymään puolikkaaseen jonkun viimeisen muutaman vuoden aikana. Palattiin takaisin juurille tämän biisin kanssa.
S: ”Ehkä itse halusi kanssa tehdä lyrikaalista juttua ja puhua paskoista fiiliksistä. Jaksa olla niin ’happy happy joy joy’ koko ajan. Joku balanssi pitää olla. Mulla oli myös semmoinen ajatus, että biisin aiheena ja kohteena voisi olla vaan ne, joiden tuskan tuntee. Ei ne joiden suosion ja kannatuksen haluu. Halusin kanssa, että tässä olisi syy tehdä ja sanomaa, niin tää meni kauniilla tavalla. Kun helposti olisi voinut tulla semmoista mittailua, että kumpi vetää nyt kovempaa.”

Edustatte eri sukupolvia, mitä eroja omien kokemuksienne välillä huomaatte?
S: ”Molemmat pelaa korista ja 2k:ta ja räppää. Se on vahva yhteinen kokemus.”

Loost Koos on heittämässä ainakin yhden keikan kuluvana vuonna. Voiko Loost Koosilta odottaa tälle vuodelle lisää hyviä uutisia?
S: ”Joo. Voi odottaa siinä mielessä, että julkaistaan myös uutta musiikkia, jota ollaan tehty. Keikkoja ei hirveästi tule, kun Dj Arsi asuu ulkomailla ja tekee uraa ja ei haluta ylipelaa meidän kättä. Meille tuli inspiraatio tehdä uutta musiikkia ja tämä seuraava projekti ja siksi myös tämä keikka.”

Gettomasa, julkaisit alkuvuodesta yhden singlen. Millaiselta vuosi 2017 sinun kohdallasi näyttää?
GM: ”Uutta räppiä on tulossa ulos. Paljon.”

Lisää luettavaa