Coldplayn Mylo Xylotolle riitti kaksi päivää ykkössijan nappaamiseen

27.10.2011

Maanantaina kauppoihin ilmaantunut Mylo Xyloto voitti heittämällä Happoradion ja Chisun albumit.

Teksti: Markus Hilden, kuva: EMI.

Levykauppojen uutuushyllyn edessä on käynyt kova kuhina, sillä Coldplayn Mylo Xyloton viivakoodia luettiin Rumban listan ykkös- ja Suomen virallisen listan kakkossijaan oikeuttavaan tahtiin. Tuoreehkolla Rumban listalla bändillä ei ole X&Y:n mystisen keväisen vierailun lisäksi vielä muita saavutuksia.

En tiedä arvasiko Happoradio halutessaan pois Kalliosta olevansa vuonna 2011 Suomen suosituimpia rockyhtyeitä. Harva kriitikko ainakaan uskoi siihen. Jälkiä-kokoelman menekki ei viime vuosien tapahtumien perusteella yllätä lainkaan. Puolimieli kävi ykkösenä.

Yllätys ei ole Five Finger Death Punchin nelossijakaan – jenkkiläinen asennerock menee meillä kaupaksi ikuisesti. Sen sijaan tartutaan Johanna Kurkelaan, jonka Uneni kaunein -kokoelma on ensi viikon Rumbassa ilmestyvän kuukausilistan neljäs ja nousi nyt parhaalle viikkolistasijalleen viidenneksi. Albumi on suunnanut kohti kärkeä jo debyyttiviikosta (9:s) alkaen. Positiivinen trendi on myös Kaija Koon kokoelmalla, joka saavutti nyt ensimmäistä kertaa top kympin.

Rytmihäiriön suunta sen sijaan on laskeva, sillä Surmantuojan ykkös- ja Surmatyön vitossijan jatkoksi Surman siipien havinaa debytoi yhdeksäntenä.

Islantilainen metalliyhtye Sólstafir aloitti sijalta 11 perässään Britanniassa erinomaisesti myyvä Noel Gallagher. Chisu-kuume jatkuu vakavana ja 16:ntena debytoi ranskalaisen M83:n Hurry Up, We’re Dreaming. Huomenna voitte lukea kuinka järisyttävän hyvin se sijoittui jenkkilistalla.

14:nneksi ilmaantunut Ipanapa-kokoelma on kokoelmien kooste, mielenkiintoinen idea sinänsä.

Jane’s Addictionin neljäs albumi The Great Escape Artist aloitti sijalta 18. Björkin Biophilian listaura jäi toistaiseksi kahteen viikkoon, sillä se romahti kolmospaikalta aika kauas top 20:n alapuolelle.

Rumban Albumilista 19.–25.10.2011
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (-) COLDPLAY: Mylo Xyloto
2. (-) HAPPORADIO: Jälkiä 2001-2011
3. (2.) CHISU: Kun valaistun
4. (-) FIVE FINGER DEATH PUNCH: American Capitalist
5. (7.) JOHANNA KURKELA: Uneni kaunein – Parhaat 2005-2011
6. (1.) INSOMNIUM: One for Sorrow
7. (4.) ADELE: 21
8. (re) HEVISAURUS: Räyh
9. (-) RYTMIHÄIRIÖ: Surman siipien havinaa
10. (12.) KAIJA KOO: Kaunis rietas onnellinen – Parhaat 1980-2011
11. (-) SÓLSTAFIR: Svartir sandar
12. (-) NOEL GALLAGHER’S HIGH FLYING BIRDS: s/t
13. (-) ICED EARTH: Dystopia
14. (-) ERI ESITTÄJIÄ: Ipanapa – Napakympit
15. (8.) CHISU: Vapaa ja yksin
16. (-) M83: Hurry Up, We’re Dreaming
17. (15.) CHISU: Alkovi
18. (-) JANE’S ADDICTION: The Great Escape Artist
19. (re) JUKKA POIKA: Kylmästä lämpimään
20. (13.) OPETH: Heritage

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Imatran Musiikki, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (kuusi kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Stupido Shop, Swamp Music, Sävelaitta.

Lisää luettavaa