Hurriganes -live löi Kate Bushin Rumban Albumilistalla

24.11.2011

Haminassa vuonna 1973 äänitetty Ganes-keikkataltiointi nappasi paalupaikan erittäin kiinnostavalla uutuusviikolla.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Pekka Pelkkala.

Juha Tapio sai tehdä tilaa Hurriganesille, Kate Bushille sekä muutamalle suomalaiselle hip hop -osaajalle. Viime viikon ykkönen Tähtisarja-kokoelma putosi kokonaan ulos ja Hyvä voittaa kakkossijalta kuudenneksi.

Hurriganesin Roadrunner piipahti helmikuussa kuudentena, mutta nyt bändi saavutti ykkössijan. Oletettavasti perin erikoisliikepainotteisesti kaupaksi käynyt Live in Hamina 1973 debytoi Suomen virallisen listan 13:ntena.

Kate Bush pääsi siinä taulukossa pari sijaa korkeammalle, mutta Rumban listalla osat vaihtuivat. 50 Words for Snow paransi kuitenkin neljä pykälää Director’s Cutin noteerauksesta.

Eevil Stöö ja Steen1 ovat Rumban listan ensikertalaisia. Sen sijaan Petri Nygård seurasi Kaikki tai ei mitään -albuminsa ykköspaikkaa kokoelman vitossijalla. 29 syntiä – Kaikki vitun hitit -albumin nimi ei toki valehtele, vaikka 29 kappaleeseen mahtuu vähän muutakin kuin ne noin viisi millään tasolla hitiksi noteerattavaa biisiä.

Raitiovaunumainoksen mukaan Adelen 21 on maailman myydyin albumi tänä vuonna, mikä pitää paikkansa. Rumban listallakin se on vuoden ylivoimaisesti menestynein julkaisu.

Maamme rapvaikuttajien eturivissä seisova Niko Toiskallio on julkaissut uuden albumin Chydeone-nimellä ja se debytoi yhdeksäntenä, pari sijaa metalliryhmä The Devil’s Bloodin takana.

Vaikeasti nimetty uusi D.A.D. -lätty debytoi 12:ntena ja Sielun Veljien paluun kunniaksi ja vauhdittamiseksi ilmestynyt kokoelma yllättävän alhaalla sijalla 14. Joissain tapauksissa vuosilukujen mukaan nimetty kokoelma toimii, mutta ei ehkä Sielun Veljien kanssa, sillä heiltähän ei käytännössä löydy mitään materiaalia 1990-luvulta.

Top 20:n täydentää maailman suurimpiin tähtiin lukeutuva kanadalainen Michael Bublé, joka esiintyy MTV3-kanavan Korkojen kera -ohjelmassa huomenna ja keväällä Helsingin Areenalla.

Rumban Albumilista 16.–22.11.2011
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (-) HURRIGANES: Live in Hamina 1973
2. (-) KATE BUSH: 50 Words for Snow
3. (-) EEVIL STÖÖ: Stöö of Destruction Vol. 1
4. (-) STEEN1: Jedin paluu
5. (-) PETRI NYGÅRD: 29 syntiä – Kaikki vitun hitit
6. (2.) JUHA TAPIO: Hyvä voittaa
7. (-) THE DEVIL’S BLOOD: The Thousandfold Epicentre
8. (10.) ADELE: 21
9. (-) CHYDEONE: Kuilun partaalla
10. (9.) CHISU: Kun valaistun
11. (5.) KATRI HELENA: Valon maa
12. (-) D.A.D.: Dic-Nii-Lan-Daft-Erd-Ark
13. (6.) MOKOMA: Varjopuoli
14. (-) SIELUN VELJET: Maallinen vaellus 1983–2011
15. (re) MASTODON: The Hunter
16. (17.) TOPI SORSAKOSKI: Tummansininen sävel
17. (4.) HANNIBAL & JOKU ROTI: Viimeiseen hengenvetoon
18. (14.) COLDPLAY: Mylo Xyloto
19. (11.) TOM WAITS: Bad as Me
20. (-) MICHAEL BUBLÉ: Christmas

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Imatran Musiikki, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (kuusi kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Stupido Shop, Swamp Music, Sävelaitta.

Lisää luettavaa