Insomnium rynnisti Rumban listan ykköseksi

20.10.2011

Pimeys peittosi valaistumisen ja Björk harppasi pronssipallille.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Jussi Ratilainen.

Kuolometalliyhtye Insomnium onnistui katkaisemaan Chisun Kun valaistun -albumin putken lyhyeen. Ryhmän viides albumi One for Sorrow ylsi myös Suomen virallisen listan kuutossijalle. Nyt käsi sydämelle Insomniumin pojat, nappasitteko albumin nimen Stepsin kappaleesta?

Björk teki mastodontit eli nousi rutkasti toisella viikollaan, vaikka ensimmäinenkin myyntiviikko oli kokonainen. Biophilia on joka tapauksessa ympäri maailmaa Björkin kehnoimmin aloittanut studioalbumi sitten Debut’n (1993).

Chisu joutui luovuttamaan kärkipaikkansa, mutta sai korvaukseksi mukaan molemmat aiemmat albuminsa. Adelen 21 on ollut mukana 31 viikkoa, mutta varasi nelospaikan nyt ensimmäistä kertaa. Toiselle nestorille Jenni Vartiaisen Seilille tuli kokonainen vuosi täyteen. Onnea!

Evanescencen kolmas albumi on mennyt listojen kärkipaikoille vanhasta muistista lähes kaikkialla, mutta listaikä jäänee lyhyeksi. UG/OD:n eli Huge L:n sekä Moden Vain promootiokäyttöön toi top teniin hieman hip hopia.

Sonyn The Essential -kampanja palautti listalle Ozzyn sekä Simon & Garfunkelin. Misfitsin The Devil’s Rainiä olisi voinut odottaa korkeammallekin. Kaija Koon kokoelma saattaa olla yksi joulusesongin hiteistä, varsinkin kun nimibiisi on hyvässä nousussa radiolistalla.

Hevisauruksen tipahtaminen kolmospaikalta ulos ilman jotain listateknistä ongelmaa ei ole kovin uskottavaa, mutta sen ansiosta oman tiensä kulkija Peter Gabriel kaappasi 20. tilan.

Rumban Albumilista 12.–18.10.2011
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (-) INSOMNIUM: One for Sorrow
2. (1.) CHISU: Kun valaistun
3. (13.) BJÖRK: Biophilia
4. (5.) ADELE: 21
5. (-) EVANESCENCE: Evanescence
6. (-) UG/OD: Vain promootiokäyttöön
7. (7.) JOHANNA KURKELA: Uneni kaunein – Parhaat 2005-2011
8. (re) CHISU: Vapaa ja yksin
9. (2.) MASTODON: The Hunter
10. (re) OZZY OSBOURNE: The Essential
11. (-) MISFITS: The Devil’s Rain
12. (re) KAIJA KOO: Kaunis rietas onnellinen – Parhaat 1980-2011
13. (8.) OPETH: Heritage
14. (12.) JUHA TAPIO: Hyvä voittaa
15. (re) CHISU: Alkovi
16. (re) JENNI VARTIAINEN: Seili
17. (re) SIMON & GARFUNKEL: The Essential
18. (-) RAAKA-AINE: Shokkiterapiaa
19. (re) HURTS: Happiness
20. (-) PETER GABRIEL: New Blood

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Imatran Musiikki, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (kuusi kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Stupido Shop, Swamp Music, Sävelaitta.

Lisää luettavaa