Millimetrikamppailu: Michael Bublé peittosi JLS:n ja Snow Patrolin brittilistalla

20.11.2011

Rihannan We Found Love piti toistaiseksi pintansa Flo Ridaa vastaan niin ikään tiukassa taistossa. Singlelistan tapahtumiin liittyvät myös Westlife, The Smiths sekä Elbow.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Reprise Records.

X Factorissa kootun JLS:n kolmas albumi Jukebox löi Snow Patrolin odotetun Fallen Empires -albumin, mutta kanadalaisen Michael Bublén Christmas ehti loppuviikosta molempien ohi nousten ykköseksi neljännellä listaviikollaan. Se on Bublén toinen ykkönen järkyttäviä määriä myyneen Crazy Loven (2008) jatkoksi.

JLS:n nimetön esikoinen ylsi kärkeen syksyllä 2009 ja Outta This World debytoi Take Thatin Progressin takana kakkosena viime vuonna.

Snow Patrolin menestys jatkuu tasaisena, vaikka heidän tykätty singlensä Called Out in the Dark jäikin niukasti sinkkulistan top tenin ulkopuolelle. Viides lista-albumi Fallen Empires jatkoi puhdasta top 3 -riviä, mutta ykkösiä on siunaantunut vain yksi, Eyes Open (2006). Kaksi aivan ensimmäistä studioalbumia jäivät vaille listasijoja, kunnes Run-hitti (#5, 2004) sekä Final Straw -albumi (#2, 2004) räjäyttivät pankin. Bändin saavutuksiin lukeutuu muun muassa 2000-luvun pitkäikäisin listasingle Chasing Cars (#6, 2006). Uusi This Isn’t Everything You Are -single debytoi singlelistan 40:ntenä.

Kolmikon välinen taisto oli tiukka, sillä perjantaina eroksi uutisoitiin vain muutama sata kappaletta.

Susan Boylen Someone to Watch Over Me tipahti aika kauas kärkitaistelusta. Sen yläpuolella viidentenä debytoi uudella mantereella jättisukseeta nauttiva kanadalainen Drake, joka toki saavutti kultarajan jo Thank Me Later -esikoisalbumillaan (#15, 2010). Hänestä lisää singlelistan yhteydessä.

Marraskuun mukana tulee yleensä Andrea Bocelli, joskus uudella popalbumilla, toisinaan ooppera-aarioilla tai livelevyllä. Concerto: One Night in Central Park debytoi 17:ntenä. Italian tämän hetken kirkkaimmalla tähdellä ei ole ykkösiä, mutta jo kuusi top ten -merkintää.

Viikon flopin kyseenalainen leima voidaan lyödä Pixie Lottin otsaan. Neidon esikoisalbumi (2009) ylsi kuudenneksi, myi tuplaplatinaa ja uuden Young Foolish Happyn maistianen All About Tonight nappasi vielä sinkkulistan paalupaikan. Itse albumi limbosi sitten 18:nneksi. Lähiviikot näyttävät, kuinka sille lopulta käy.

R.E.M.:in Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage -jäähyväiskokoelma pinnisti 19:nneksi. Sen menestystä haittaa varmasti pitkälti toista miljoonaa myyty In Time: The Best of (#1, 2003), joka sisälsi jo kaikki tärkeimmät R.E.M. -klassikot. Bändin uralle on kertynyt peräti kahdeksan ykköstä alkaen Out of Timesta (1991), joka oli heidän ensimmäinen top 20 -albuminsa. Singlelistalla korkeimmaksi noteeraukseksi jäänee The Great Beyondin (2000) pronssipaikka.

Lady Gaga esiintyi ensin sunnuntaina X Factorissa ja myöhemmin myös muissa TV-ohjelmissa, joten Born This Way pomppasi top 40:n ulkopuolelta aina 14:nneksi. Samalla Marry the Night sai vauhtia singlelistan 18:nneksi, mikä on oiva parannus You and I:n 24. sijaan verrattuna.

Kuninkaalliset Merivoimat veisasivat 21:nneksi ja Frank Sinatran Sinatra: The Best of the Best -kokoelma aloitti 31. sijalta. Edellisestä Sinatra-koosteesta onkin jo, luoja paratkoon, kolme vuotta.

Britannian albumit viikolla 47, Top 20
1. (2.) Michael Bublé – Christmas
2. (-) JLS – Jukebox
3. (-) Snow Patrol – Fallen Empires
4. (6.) Coldplay – Mylo Xyloto
5. (-) Drake – Take Care
6. (1.) Susan Boyle – Someone to Watch Over Me
7. (10.) Ed Sheeran – +
8. (9.) Adele – 21
9. (3.) Florence & The Machine – Ceremonials
10. (7.) André Rieu – And the Waltz Goes On
11. (11.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
12. (4.) Cher Lloyd – Sticks and Stones
13. (5.) The Wanted – Battleground
14. (43.) Lady Gaga – Born This Way
15. (12.) Alfie Boe – Alfie
16. (8.) Noel Gallagher’s High Flying Birds – s/t
17. (-) Andrea Bocelli – Concerto: One Night in Central Park
18. (-) Pixie Lott – Young Foolish Happy
19. (-) R.E.M. – Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage
20. (28.) Jessie J – Who You Are

Singlelistallakin oli melko tiukkaa, mutta We Found Love jaksoi vielä viidennen ykkösviikon pitäen takanaan Flo Ridan niin ikään jättihitiksi äityvän Good Feelingin. Klubiräpin supertähdellä on kaksi ykköstä, Right Round (2009) sekä Club Can’t Handle Me (2010) ja Good Feelingillä on hyvät saumat kolmanneksi ensi viikolla. Myös Good Feelingin emokappale Aviciin Levels saattaa nousta lähiaikoina top teniin.

One Directionin ykkösputki katkesi heti toiseen sinkkuun Gotta Be You. Poikabändeille tuntuu olevan hankalaa myydä sinkkujaan edes viikon saati pidempään, sillä Gotta Be Youkin oli väliaikatietojen kärjessä, samoin kuin JLS:n Take a Chance on Me viime viikolla ja The Wantedin Lightning muutama viikko sitten. Take a Chance on Me putosi jo kahdeksanneksi ja Lightning vietti top 20:ssa vain neljä viikkoa.

Toisesta ääripäästä voidaan poimia Maroon 5:n Moves Like Jagger, joka viipyy top tenissä jo 14:ttä viikkoa. Myös Christina Perrin Jar of Hearts on osoittautunut melkoisen kestäväksi. Se nousi jo kolmatta kertaa alemmilta sijoilta kärkikymmenikköön ja on viettänyt siellä kaikkiaan yhdeksän viikkoa.

Draken ja Rihannan Take Care debytoi 12:ntena. Drakellä ei ole vielä yhtään top ten -singleä pääesittäjänä, mutta tietenkin aiemmalla Rihanna-yhteistyöllä What’s My Name tuli paalukin.

The Saturdaysin pitäisi keksiä jotain todella raflaavaa, sillä heidän uusi, jo nimellään haukotuttava My Heart Takes Over -singlensä limbosi 15:nneksi. Tyttöryhmällä on peräti kymmenen top ten -hittiä, mutta eväät alkavat olla syöty.

Gary Barlow’n kokoama Children in Need -hyväntekeväisyysprojekti The Collective versioi Massive Attackin Teardropin 24:nneksi. Alkuperäinen ylsi kymmenenneksi keväällä 1998.

Viikon kiinnostavimmat uutuudet ja palaajat asettuivat sijoille 31–40. Westlife sössi puhtaan top ten -rivistönsä julkaisemalla uuden kappaleen juuri ilmestyneeltä The Greatest Hits Vol. 2 -joutsenlaulukokoelmaltaan etukäteen singlenä. Lighthouse on paras Westlife -sinkku vuosiin, mutta tämän hetken suhdanteilla sen ei voinutkaan odottaa sijoittuvan paremmin kuin 32:nneksi. Westlifen listasaavutukset ovat murskaavia: 14 ykköstä ja 25 top ten -singleä.

Glee Cast hyppäsi Adele-villityksen kelkkaan juuri ennen kuin heidän saumansa saada hitti hupenivat kokonaan. Rumour Has It/Someone Like You debytoi 35:ntenä. Sen perässä näyttäytyy Slow Moving Millie -nimisen neidon John Lewis -mainokseen laulama The Smithsin William It Was Really Nothing -singlen (#17, 1984) b-puoli Please Please Please Let Me Get What I Want.

Elbow’n One Day Like This (2008) on listahistorian myydyin top 30:n alapuolelle jäänyt single. Sen kahdesti saavuttama korkein sijoitus on 35. ja nyt se palasi Children in Need -yhteyden ansiosta 38:nneksi. Elbow’n uran paras on 19. tila, jonka bändi noteerasi sekä Fallen Angelillä (2003) että Grounds for Divorcella (2008).

Britannian singlet viikolla 47, Top 20
1. (1.) Rihanna featuring Calvin Harris – We Found Love
2. (-) Flo Rida – Good Feeling
3. (-) One Direction – Gotta Be You
4. (3.) Labrinth featuring Tinie Tempah – Earthquake
5. (5.) Ed Sheeran – Lego House
6. (7.) David Guetta featuring Usher – Without You
7. (9.) Maroon 5 featuring Christina Aguilera – Moves Like Jagger
8. (2.) JLS – Take a Chance on Me
9. (4.) Professor Green featuring Emeli Sandé – Read All About It
10. (17.) Christina Perri – Jar of Hearts
11. (8.) LMFAO – Sexy and I Know It
12. (-) Drake featuring Rihanna – Take Care
13. (20.) Coldplay – Paradise
14. (11.) Charlene Soraia – Wherever You Will Go
15. (-) The Saturdays – My Heart Takes Over
16. (6.) Cher Lloyd featuring Mike Posner – With Ur Love
17. (16.) Bruno Mars – It Will Rain
18. (-) Lady Gaga – Marry the Night
19. (13.) Lana Del Rey – Video Games
20. (10.) Pixie Lott featuring Pusha T – What Do You Take Me For

Lisää luettavaa