Syksyn julkaisuruuhka alkoi Dream Theaterin komennossa

22.09.2011

Rumban top 20 -albumilistalle nousi 12 uutuutta, joukossa muun muassa Anthrax, Primus sekä Manna.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Rick Wenner/Roadrunner.

Kärkikaksikko tuskin yllättää ketään: Dream Theater on kestosuosikki niin meillä kuin muualla, esimerkiksi Norjan albumilistan viitonen sekä USA:n kasi, ja Anthrax kiinnostaa jo sen vuoksi, että Worship Music on heidän ensimmäinen studioalbuminsa kahdeksaan vuoteen.

Adelen 21 jatkoi kolmantena. Sen takana palkintosijaa kärkkyvät Primuksen paluualbumi Green Naugahyde sekä Tuure Kilpeläisen Kaihon karavaani -kokoonpanon kanssa levyttämä Erämaa. Sen edeltäjä Valon pisaroita myi kultaa ja toi Kilpeläiselle Emma-pystin.

Mannan hypetetty Shackles debytoi seitsemäntenä – pieni pettymys esittäjänsä saamaan laajaan julkisuuteen nähden. Samoin Anatheman 12. tila ei ole aivan odotettu, tosin Falling Deeper on kokoelma. Sen edelle nousi jyväskyläläinen Deuteronomium, joka ylsi edellisellä From the Midst of the Battle -albumillaan jopa virallisen listan 11:nneksi kolmisen vuotta sitten.

Ja vielä uutuuksista: Ladytron ei ole koskaan saanut top 40 -sinkkuhittiä kotimaassaan Britanniassa ja Gravity the Seducer jäi siellä Velociferon (2008) tapaan top 75:n hännille. Sen sijaan Alice Cooper hätkähdytti positiivisesti jenkkilistalla – siitä lisää huomenna.

Nightwishin kokoelman 17. tila lienee jonkin kampanjan hedelmiä. Pasan vahva YleX-kannatus ei nostanut heitä 19. sijaa korkeammalle. Iconcrashin listapaikkaa voi pitää hyvänä, sillä taakse kärkkymään jäi muun muassa Ville Leinosen tuore albumi.

Rumban Albumilista 14.–20.9.2011
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (-) DREAM THEATER: A Dramatic Turn of Events
2. (-) ANTHRAX: Worship Music
3. (3.) ADELE: 21
4. (-) PRIMUS: Green Naugahyde
5. (-) TUURE KILPELÄINEN: Erämaa
6. (1.) KLAMYDIA: Loputon luokkaretki
7. (-) MANNA: Shackles
8. (2.) REGINA: Soita mulle
9. (6.) RED HOT CHILI PEPPERS: I’m with You
10. (re) JENNI VARTIAINEN: Seili
11. (-) DEUTERONOMIUM: Deathbed Poetry – Hope Against Hope
12. (-) ANATHEMA: Falling Deeper
13. (9.) JUKKA POIKA: Kylmästä lämpimään
14. (8.) GHOST BRIGADE: Until Fear No Longer Defines Us
15. (-) LADYTRON: Gravity the Seducer
16. (-) ALICE COOPER: Welcome 2 My Nightmare
17. (-) NIGHTWISH: Highest Hopes – The Best of
18. (10.) ADELE: 19
19. (-) PASA: Pasa
20. (-) ICONCRASH: Inkeroinen

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Imatran Musiikki, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (kuusi kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Stupido Shop, Swamp Music, Sävelaitta.

Lisää luettavaa