14-vuotias suomalainen ihmelapsi herätti kiinnostuksen: satoja tuhansia kuuntelijoita – julkaisi uutta musiikkia

Olli julkaisi uutta musiikkia Oonana.

29.05.2020

Kerroimme vuonna 2017 Ollista artikkelissamme täällä.

”Suomalainen Olli herätti Radio Helsingin demoraatia vetävän Nick Trianin kiinnostuksen kaksi vuotta sitten kanavan demo-ohjelmaan lähettämillään kappaleilla”, kerroimme tuolloin ja jatkoimme:

”Tuolloin vasta 14-vuotiaan Ollin biisit olivat hämmästyttävän valmiita paketteja musiikkia, joita oli vaikea määritellä mihinkään genrelokeroon. Ne ottivat inspiraatiota japanilaisesta anime- ja mangakulttuurista, ja ne leikittelivät lastenlaulumaisilla melodioilla ja naivistisuudella. Olli on itse kertonut löytäneensä Four Tetin musiikin noin 8-vuotiaana, ja innostuneensa sitä kautta elektronisen musiikin tekemisestä.”

Olli operoi suurten levy-yhtiöiden ulottumattomissa ja internet-ajassa itse omia kappaleitaan julkaisten. Suosituimmille kappaleille kertyi satoja tuhansia kuuntelukertoja.

Olli on viimeisimmän kolmen vuoden ajan tehnyt musiikkia samalla tinkimättömällä tyylillä. Tuotannon seasta löytyy akustista kitaramusiikkia, soul-sampleihin pohjautuvaa melankoliaa, Ollille tuttua leikittelyä anime- ja mangakuvastolla ja kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Kaikkia kappaleita yhdistää se, ettei niitä ole julkaistu sen kummemmin virallisesti missään – Ollin Soundcloudista löytyy valtavasti kappaleita, jos vain osaa niitä hakea.

Nyt Olli on julkaissut ihan virallisesti uuden kappaleen pitkän tauon jälkeen.

Trianin Soliti-levy-yhtiön kautta ilmestynyt, Oona-nimellä tehty iDie on modernia electronicaa. Oona-kokonaisuuden ”pääosassa” on NSA:n eli Yhdysvaltain tiedusteluelimen ja -viraston kehittelemä tekoäly Oona, joka tarkkailee ihmisiä, jotka heräävät tietoisuuteen. Oonan oman tietoisuuden ja minäkuvan ristiriitaisuus on suoraan verrannollinen Ollin omiin pohdintoihin elämästä.

Villin taustatarinan ytimessä on Oonana tehty pop-musiikki, jollaista ei Suomessa liikoja kuule.

Kuuntele kappale alta.

Ollin laaaaaaaajaan kappalemateriaaliin voi tutustua hänen Soundcloud-sivuillaan täällä.

 

Lisää luettavaa