16 ehdokkuutta 10 vuoden aikana – viimein oli Calvin Harrisin aika

Brit Awards -gaala juhlittiin eilen illalla.

21.02.2019

Brit Awards -gaala juhlittiin eilen. Illan onnellisin hymy taisi irrota edm-supertähti Calvin Harrisilta, joka palkittiin sekä vuoden tuottajana että vuoden singlestä (One Kiss).

Harris sai ensimmäisen ehdokkuuden Brit-palkintogaalassa vuonna 2009. Sitä seurasi yli tusinan verran ehdokkuuksia ja kymmenen kuivaa vuotta, kunnes viimein eilen Harris sai ensimmäiset Brit-pystinsä.

Kukaan ei varsinaisesti “tehnyt pyhimyksiä” eli putsannut palkintopöytää, mutta Harrisin ohella toinen illan voittaja oli The 1975. Yhtye sai Brit-gaalan arvostetuimman palkinnon eli vuoden albumin tunnustuksen levystään A Brief Inquiry into Online Relationships. Sen lisäksi The 1975 palkittiin vuoden bändinä.

Maailmanlaajuisesta menestyksestä palkittiin Ed Sheeran toista vuotta peräkkäin. Poikkeuksellisen palkinnosta tekee se, että Sheeran ei julkaissut viime vuonna uutta musiikkia.

Viime vuonna kriitkoiden valinnan pokannut Jorja Smith (otsikkokuvassa) voitti vuoden naisartistin palkinnon. Provinssiin saapuva Anne-Marie oli ehdolla neljässä kategoriassa, mutta ei voittanut yhtäkään. Kaikki voittajat löytyvät Brit Awardsin kotisivuilta.

Lisää luettavaa