AC/DC-rumpali Phil Ruddille luettiin tuomio tappouhkauksesta ja huumerikoksesta

09.07.2015

Rikossyytteiden vuoksi AC/DC:stä sittemmin eroamaan joutunut Phil Rudd on tuomittu tänään kahdeksaksi kuukaudeksi kotiarestiin Uudessa-Seelannissa, kertoo BBC. Tuomio on verrattain kevyt, sillä pahimmillaan 61-vuotiasta Ruddia uhkasi jopa seitsemän vuoden ehdoton vankeus tappouhkauksesta sekä huumausaineiden hallussapidosta.

Tuomion mukaan mukaan Rudd uhkasi viime syksynä erään entisen työntekijänsä henkeä puhelimitse. Kun poliisi saapui marraskuussa pidättämään Ruddia hänen kotiinsa, löytyi kotietsinnän aikana Ruddin asunnosta myös metamfetamiinia ja kannabista. Rudd kiisti alussa kaikki häneen kohdistuneet syytteet, mutta myönsi lopulta huhtikuussa syyllisyytensä sekä tappouhkaukseen että huumeiden hallussapitoon.

Marraskuussa tapahtuneen pidätyksen jälkeen Ruddia syytettiin alun perin myös palkkamurhan suunnittelusta, mutta tuo syyte hylättiin todistusaineiston puutteen vuoksi, kuten myös syyte siitä, että Rudd olisi lisäksi uhannut tappaa entisen työntekijänsä 10-vuotiaan tyttären.

BBC:n mukaan Rudd on sittemmin tehnyt sovinnon uhkaamansa henkilön kanssa ja maksanut hänelle myös korvauksia, mikä saattaa selittää miehen odotettua lievemmän rangaistuksen.

Ruddin tilalla AC/DC:n rumpalina toimii tällä hetkellä bändissä jo vuosina 1989–1994 soittanut Chris Slade.

Lisää luettavaa