”Aina halunnut olla parempi kuin 2Pac” – ensinäytössä Ester Nuori Lepän musiikkivideo

Kappaleessa runollisen arkkunsa avaa myös tuottaja Felabay.

31.03.2022

Vuoden 2021 lopussa viimeisimmän singlensä julkaissut Ester Nuori Leppä palaa nyt uudella kappaleella nimeltä Aina halunnu olla. Alakulttuuritalon kautta huomenna julkaistavassa kappaleessa vierailee Felabay eli musiikintuottajana tunnettu Felix Damski, joka ottaa nyt ensimmäistä kertaa yleisön edessä tilan haltuun omilla riimeillään. Damski on uusimman kappaleen lisäksi tuottanut myös Ester Nuori Lepän viime kesänä ilmestyneen singlen Hellyyden Sightseeing yhdessä Dj Polarsoulin kanssa, sekä Pasila Gotham Cityn, josta lisäinfoa löydät täältä.

Runoilijana, kirjanpainajana ja rap-artistina tunnettu Ester Nuori Leppä eli Essi Leppänen sekä Felabay syventyvät Aina halunnu olla -biisissä räppärin uraan liittyviin monisyisiin sokkeloihin ja kompleksisiin tunnekuvioihin. Kappaleessa tutkiskellaan kunnianhimoiseen urakehitykseen liittyvien haaveiden kääntöpuolia, kuten kateutta sekä paremmuuden tunnetta, ja ruoditaan sitä kuinka taukoamatta vierivät vuodet, kiistaton kiire sekä julkaisematta jäävät hittibiisit vaikuttavat omakuvaan taiteilijana.

”Biitti on kuin palapeli, jota on rakennettu pitkään ja hartaasti. Bassolinja tuntuu hyvältä; se groovaa ja ottaa kantaa”, Felabay kommentoi kappaleen tuotantoa.

Aina halunnu olla -biisin musiikkivideo julkaistaan huomenna, mutta Rumballa on kunnia näyttää kyseinen kokonaisuus ennakkoon jo tänään. Alta löytyvässä Taru N. Hohtosen ja Juha Dallaksen tekemässä videossa Ester Nuori Leppä ja Felabay ottavat kaiken irti taiteilijan vapauksista, ilakoiden letkeän värikkäissä releissä rytmisen viidakon kirjavassa katveessa.

Ester Nuori Lepän epäonnistumista ja yksinäisyyttä käsittelevä viides runokokoelma Maanantai ja mustat hitit julkaistaan kesällä 2022 WSOY:n toimesta. Artisti tunnetaan myös folk-orkesteri Essi Leppänen Systeemistä.

Lisää luettavaa