Runoilijana tunnettu Ester Nuori Leppä jatkaa purevalla uutuussinglellään Itä-Pasilaan sijoittuvaa saagaa

Kombinaatioon kuuluvat myös Marie Antoinette sekä 303-bassolinjat.

01.01.2022

Myös runoilijana tunnettu, viime vuonna rap-muusikon uralle ensisinglellään Hellyyden sightseeing sukeltanut Essi Leppänen eli Ester Nuori Leppä julkaisi eilen uuden kappaleen. Pasila Gotham City jatkaa debyyttibiisin saagaa Itä-Pasilan kujista, jotka tällä kertaa ovat kuumottavan karkeat ja käsinkosketeltavan kylmät. Betoninhajuisen bassolinjan rakentamisesta vastaa Aleksi Myllykoski, ja enemmän tai vähemmän industrial teknon kaltaisilla alueilla sykkivä biitti on Felix Damskin eli Felabayn kutkuttavia tekosia.

Siinä missä Hellyyden sightseeing oli pastellinmakuisia karamelleja ja veikeän hyväntuulisia bikinejä, on Pasila Gotham City kaikissa ominaisuuksissaan niiden vastakohta. Kappale junnaa kovana ja pahaenteisenä läpi pimeää yötaivasta vasten piirtyvien sementtimuurien, Ester Nuori Lepän itsevarmuuden alttarilla roihuavan äänen johdatellessa kohti sydämen lyönneistä raskaita harmauden kerroksia.

Artistin runoilijatausta näkyy lyyrisessä monimuotoisuudessa ja spoken word -tyyppisessä lausunnassa, jonka upean painostava biitti kapaloi tiiviiksi kertomukseksi Itä-Pasilan iloista, yhteiskunnan rauhattomista hierarkioista ja kaikista asioista myös Marie Antoinetten arvovaltaisuudesta.

Neljä runokokoelmaa tähän mennessä julkaissut Ester Nuori Leppä valmistelee tällä hetkellä epäonnistumista ja yksinäisyyttä käsittelevää Maanantai ja mustat hitit -runoteosta, joka ilmestyy ensi kesänä. Musiikillisella saralla Ester Nuori Leppä on aiemmin ollut aktiivinen folk-orkesterinsa Essi Leppänen Systeemi kanssa, jonka esikoislevy tuli julki lokakuussa. Kolmisen vuoden takaa taas löytyy mediassa ja kirjallisuuspiireissä innostuneen vastaanoton saanut Viekää terveiseni Polkalle! -äänirunolevy.

Voit kuunnella Alakulttuuritalon julkaiseman Pasila Gotham Cityn alta.

Lisää luettavaa