Amnestyn uusi mainos luottaa shokkikeinoihin – Kidutettu Iggy Pop ”tunnustaa” Justin Bieberin rockin tulevaisuudeksi

Amnesty International haluaa mainoskampanjallaan viestittää, että kidutuksen alaisena jokainen tunnustaisi minkä tahansa valheen vain päästäkseen kärsimyksestä.

Teksti: Jari Setälä

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Belgian osasto on järjestänyt maassa uuden kidutuksen vastaisen kampanjan, jonka ranskankielinen mainoslause kuuluu suomeksi: ”Kiduta miestä niin hän tunnustaa sinulle mitä tahansa”.

Alleviivatakseen sloganin tehoa järjestö on rekrytoinut kampanjan mainoskasvoiksi tunnettuja julkisuuden henkilöitä, jotka poseeraavat mainosjulisteissa pahoinpidellyn näköisinä laukomassa kunkin henkilön omaan suuhun täysin absurdilta kuulostavia kommentteja.

Muusikkokaartia kampanjassa edustaa punklegenda Iggy Pop, joka on omassa mainoksessaan pakotettu tunnustamaan kidutuksen alaisena ”Justin Bieberin olevan rock’n’rollin tulevaisuus”.

Julisteessa lukee sloganin alla teksti: ”Epäinhimillisyyden lisäksi kiduttaminen on myös tehotonta. Tehdään siitä siis loppu”.

Kampanjan muissa mainoksissa esiintyy muun muassa Dalai-lama, jonka julisteessa lukee tunnustus ”mies, joka ei 50-vuotiaaksi mennessä omista ainuttakaan Rolex-kelloa, on epäonnistunut elämässään”.

Iggy Pop -mainoksen näet alta. Kampanjasta uutisoi ensimmäisenä SPIN.