Blockfest-kohu jatkuu – festivaalituottajan rasistinen kommentti ei ollut yksittäistapaus

11.04.2017

Räppäri Noah Kin nosti eilen esille Blockfestin perustajan ja vastaavan tuottajan Kalle Kallosen rasistisen kommentin. Se oli esitetty Facebook-keskustelussa, jossa käsiteltiin Tukholman terrori-iskua.

Kallonen kirjoitti vastineessaan Rumballe, että ”ei tarkoittanut leimata tällä kokonaista ihmisryhmää, uskontoa tai muutakaan vastaavaa – sana kumpusi lähinnä halveksunnasta terroristeja kohtaan”. Lue Kallosen koko kommentti ja anteeksipyyntö täältä.

Sana, jota Kallonen käytti, oli ”ähly”. Rumban saaman vinkin mukaan Kallonen on käyttänyt sanaa Facebook-keskustelussa aiemminkin, ja tällöin se ei ollut kohdistettu terroristeja vaan festivaaliviikonlopun ruokakauppiasta kohtaan.

Kallosen kirjoittama kommentti löytyy streetwear-kulttuurista kiinnostuneille perustetusta Hypend Fin -ryhmästä. Kallonen on ilmeisesti suivaantunut viime kesään Blockfest-alueen ulkopuolella ruokaa myyvän kauppiaan mainosviestille, jossa kirjoitetaan alentavaan sävyyn festivaalin ruokatarjonnasta.

”Onpas näätämäinen mainos”, Kallonen kommentoi ja perustelee:

”Se, että ei ole varaa/kiinnostusta tulla edes festivaalille myymään ruokaa. Sitten vuokrataan mahdollisimman läheltä halpamyyntipiste, jotta saadaan ähly-tyyliin imettyä maksimaalinen hyöty toisen työstä. Disautetaan vielä festivaalin ruokapaikat, kenen siivellä yritetään tehdä bisnestä.”

Rumba ei tavoittanut Kallosta puhelimitse.

Noah Kinin julkaisemat kuvakaappaukset ovat levinneet Facebookissa laajalti ja useat hiphop-kulttuurivaikuttajat ovat ilmaisseet sekä ihmetyksensä että paheksuntansa kommenttien johdosta. Esimerkiksi toimittaja ja kirjailija Koko Hubara laajentaa avauksessaan keskustelua koskemaan koko suomalaista hiphop-kulttuuria. Lue Hubaran puheenvuoro tästä.

Lisää luettavaa