Brittilehti listasi nykypäivän suosikkeja hautajaisissa soitettaviksi kappaleiksi – voittajabiisi riemastuttaa

26.11.2014

Life’s a piece of shit, when you look at it”, laulaa Eric Idle iloisesti Monty Pythonin Always Look on the Bright Side of Life -rallatuksessa. Tämäkin viisaus kuullaan lukemattomissa brittihautajaisissa, sillä Telegraph-lehden teettämässä kyselyssä huumoribiisien klassikko on noussut suosituimmaksi hyvästijättökappaleeksi hautajaisissa.

Brianin elämä -elokuvan (1979) päättävä kappale kiipesi kärkeen ohi perinteisempien The Lord is My Shepherd ja Abide with Me -virsien. Myös Queenilla oli vahva edustus suosikkibiisien joukossa, kun esimerkiksi Who Wants to Live Forever ja Don’t Stop Me Now (!) sijoittuivat listalle.

Hautaustoimistojen mukaan brittien hautajaisissa on tapahtunut asennemuutos. Perinteisen murehtimisen sijaan pyydetään yhä useammin erikoisia teemahautajaisia, kuten One Directionin t-paitojen pitämistä surupukujen sijaan. Jotkut hautaustoimistot ovat järjestäneet myös esimerkiksi Tähtien sota- ja Blues Brothers -teemaisia hautajaisia.

”Ilmiö ei ole vielä valtavirtaa, mutta aikaisemmin tällaista olisi paheksuttu täysin”, hautaustoimistojen edustaja sanoi Telegraphille.

”Tämä näyttää olevan 1960-luvulla nuoruuttaan eläneiden trendi. He ovat nyt 70–80-vuotiaita. Monty Python esimerkiksi on tietyn ikäluokan juttu.”

Kysymys kuuluukin: milloin Suomessa järjestetään Monty Pythonilla ryyditettyjä hautajaisia? Tai Tähtien sota -hautajaisia?

Lisää luettavaa