Cardi B:n albumi valittiin kaikkien aikojen parhaiden räppilevyjen listan kärkeen, mutta räppäri ei ole tyytyväinen sijoitukseensa – uskoo tulleensa asetetuksi ansaan

Cardi B:n debyytti on sijoitettu 200 albumin listauksessa paikalle 16.

07.07.2022

Musiikkilehti Rolling Stone listasi kesäkuun alussa 200 kaikkien aikojen parasta räppilevyä, mistä kerroimme täällä. Koko lista löytyy tämän linkin takaa.

Listan kärkipäästä kuudenneltatoista sijalta löytyy Cardi B:n vuonna 2018 ilmestynyt debyyttialbumi Invasion of Privacy. Levy on sijoitettu Nasin, Eminemin, Lil Waynen ja monien muiden pidemmän linjan räppäreiden julkaisujen edelle, mikä on herättänyt kritiikkiä.

Cardi B kertoi tuoreessa haastattelussa, ettei ole lainkaan tyytyväinen albuminsa sijoitukseen. Räppäri kokee tulleensa hyväksikäytetyksi ja uskoo, että levy oli tarkoituksella korkealla sijalla, jotta lista saisi paljon huomiota ja ”keräisi klikkauksia”.

”Sain siitä niskaani kaikenlaista. Ihmiset kyselevät, miten minut on voitu laittaa listalle ennen Nasia. En ole pyytänyt joutua osaksi mitään tuollaista”, Cardi B kertoo haastattelussa.

”Tietysti he laittoivat minunlaiseni ämmän sijalle 16 ennen Biggie Smallsia, sillä sellainen aiheuttaa hämmennystä”, räppäri jatkaa ja sanoo Rolling Stonen asettaneen hänet ansaan.

Invasion of Privacyn perään jäivät monet yleisesti kriitikoiden ylistämät julkaisut, kuten Nasin Illmatic, Outkastin Aquemini, Dr. Dren The Chronic ja Tupacin All Eyez on Me.

Cardi B:n mainitseman Biggie Smallsin eli Notorious B.I.G.in albumi Ready to Die on listalla ensimmäisenä, joskin räppärin suosituimpana levynä pidetty Life After Death löytyy vasta sijalta 59.

Lisää luettavaa