Die Antwoord -yhtyettä syytetään adoptoimiensa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Ninjan ja Yolandi Visserin adoptoima ja musiikkivideoillakin esiintynyt Tokkie väittää, että häntä on kohdeltu kuin orjaa.

02.05.2022

Die Antwoord -yhtyeen Ninja ja Yolandi Visser adoptoivat noin kymmenen vuotta sitten sisarukset. Sisaruksista vanhempi Gabriel ”Tokkie” du Preez on nyt 20-vuotias ja puhuu haastattelussa kaltoinkohtelustaan.

”Meidät adoptoitiin orjiksi”, Tokkie sanoo Die Antwoordin entisen videontekijän Ben Jay Crossmanin tekemässä haastatteluvideossa.

Tokkie, joka esiintyi esimerkiksi yhtyeen I Fink U Freeky -musiikkivideolla, on jälkeenpäin ymmärtänyt, että häntä on käytetty hyväksi. Tokkie, joka kärsii harvinaisesta geneettisestä ihosairaudesta, hypohidroottisesta ektodermaalisesta hypertermiasta, kokee, että Die Antwoord käytti häntä ”friikkinä”; hänen kasvojaan käytettiin yhtyeen brändinrakennukseen ja esimerkiksi oheistuotteiden myynnin yhteydessä.

Tokkien mukaan hyväksikäyttö oli myös seksuaalista: Hän kertoo, että hänet ja hänen siskonsa pakotettiin riisuutumaan Ninjan ja Visserin edessä toistuvasti. Tokkie sanoo järkyttyneensä 13-vuotiaana, kun humalainen Visser makasi alasti sängyssä ja ilmoitti haluavansa ”viettää aikaa” hänen kanssaan.

Täysi-ikäistyttyään Tokkie muutti pois Ninjan ja Visserin luota. Hänen siskonsa, nyt 14-vuotias, on edelleen Die Antwoord -jäsenten holhouksen alaisena, mutta asuu Johannesburgissa toisen pariskunnan luona. Tokkie sanoo, ettei hänen siskonsa halua enää vierailla Ninjan ja Visserin luona, koska hänen käsketään olla alasti.

Die Antwoordin agentti kiisti Tokkien väitteet NME:lle.

Lisää luettavaa