Dingon ikivihreää lainataan laulajatulokkaan uutuussinglellä – kuuntele lopputulos

Emma Gun asialla.

23.05.2020

Emma Gun herätti aiemmin huomiota kappaleellaan Cheek, joten suomalaisten suosikkeihin viittaaminen tavalla tai toisella ei arveluta kyseistä laulajaa. Tästä todisteena uusi kappale Liian maanantai, jolla samplataan Dingo-yhtyeen kappaletta Levoton tuhkimo.

Levoton tuhkimo on eittämättä yksi suomirockin merkkipaaluista. Laulaja kertoo tarttuneensa biisiin, koska kiinnostui ideasta tehdä laulu tuhkimon perspektiviistä ja samalla pohtia millä tapaa hän on itse levoton tuhkimo, mutta tuoden ajatuksen tähän päivään.

Biisillä havaitsee alkuperäisen version sävelet nopeasti, mutta samplea ei ole hyödynnetty koko kappaleen mitalta. Kertosäkeessä kuullaan alkuperäisen version säkeistöistä tuttua syntikkariffiä.

Hitin aineksia biisissä on ja piristävän kesäinen tapaus näin muutenkin. Viime syksynä Black Eyed Peas hyppäsi vastaavasti vanhan klassikon kimppuun ja jälkeenpäin arvioiden megahittihän siitä tuli. Se miten tämä biisi otetaan vastaan jää nähtäväksi. Ensipuraisun voi suorittaa kuuntelemalla kappaleen alta.

Lisää luettavaa