Donald Trump kiitti Kanyeta kannatuslukujensa nostamisesta ja kutsuu räppärin Valkoiseen taloon keskustelemaan rotukysymyksistä

Yhtäkkiä presidentin kannatus afroamerikkalaisten keskuudessa tuplaantui.

06.05.2018

Tyytyväinen Donald Trump kiitteli Kanye Westiä puheessaan aseyhdistys NRA:lle tänä viikonloppuna.

Kanye Westillä on oltava jotain valtaa, koska tuplasin kannatuslukuni afroamerikkalaisten keskuudessa. Ne nousivat 11 prosentista 22 prosenttiin yhdessä viikossa. Kiitos, Kanye, kiitos. Jopa mielipidemittaajat ajattelivat, että tässä on pakko olla joku virhe.”

Viime viikolla Kanye West hehkutti rakkauttaan Donald Trumpiin, ja sillä oli näköjään ihan todellinen efekti. Reutersin mielipidemittauksessa kävi ilmi, että afroamerikkalaisten miesten kannatusprosentti nousi tosiaan kaksinkertaiseksi entisestä, afroamerikkalaisten naisten keskuudessa kolmesta prosentista yhdeksään prosenttiin, eli yhteensä presidentin kannatus nousi tässä kansanryhmässä 16,5 prosenttiin.

Trump on nyt kiitollisena päättänyt kutsua Kanyen parin muun julkkiksen kera Valkoiseen taloon keskustelemaan rotukysymyksistä. Kutsuvieraslistalla on presidentin ”hengellisen neuvonantajan” Darrell Scottin mukaan myös Mike Tyson ja jalkapalloilija Colin Kaepernick, jota kohtaan presidentillä on aiemmin ollut vahvoja antipatioita.

Lisää luettavaa