Dylanin levy palautettiin kirjastoon 48 vuotta myöhässä: ”Ei ollut kummoinen albumi”

Ihailtavaa rehellisyyttä.

Vuonna 1973 Howard Simon lainasi paikallisesta kirjastostaan Clevelandissa USA:ssa Bob Dylanin vinyylin Self Portrait.

Nyt 48 vuotta myöhemmin hän on palauttanut vinyylin takaisin tuolloisen kotikaupunkinsa kirjastoon. Tätä nykyä 62-vuotias Simon postitti levyn kirjastoon takaisin nykyisestä asuinpaikastaan San Franciscosta.

Simonin mukaan levy on ollut hänen mukanaan läpi hänen elämänsä. Nyt hän on viimein asettunut pysyvästi eläkkeelle San Franciscoon, joten samalla hän päätti palauttaa levyn takaisin kirjastoon. Mukaan hän lykkäsi 175 dollaria, jonka laski kattavan lainan myöhästymiskulut noin 17 470 päivän osalta.

Simon myös pahoitteli sitä, ettei levy ole enää niin hyvässä kunnossa kuin sen lainatessaan. Tämä on ymmärrettävää, sillä Simon on muuttanut elämänsä aikana yhteensä kymmeneen eri kaupunkiin.

Kirjaston edustaja Sara Phillips kertoi, etteivät he enää peri myöhästymismaksuja, mutta arvostaa Simonin rehellisyyttä.

Mikä hauskinta, San Francisco Chroniclelle antamassaan haastattelussa hän kertoi, ettei edes pitänyt levystä.

”En kuunnellut sitä paljoakaan. Levyllä Dylan lähinnä pottuilee faniensa häneen kohdistuvilla odotuksilla.”

Simon hankki silti levyn itselleen kokoelmiinsa uudelleen samana päivänä, kun postitti vanhan vinyylinsä takaisin. Tällä kertaa ihan omalla rahalla sen ostaen.

Dylaniin liittyen kerroimme muuten täällä seuraavaa:

”Art of Pop -näyttely avautuu Helsingin Messukeskuksessa 12. kesäkuuta. Näyttelyssä on esillä Bob Dylanin The Original Drawn Blank Series -kokoelman töitä, jokta ovat olleet julkisesti esillä aiemmin vain kerran. Toinen Art of Pop -näyttelyn kokoelma on Andy Warholin Posters-julistenäyttely, joka oli esillä Tampereella 2019.”