”Ei ollut juhlia, niin pidettiin synttärit ja tehtiin siitä laulu” – Yläkerta pistää Synttärit-singlellä urut solmuun

Meininki on lievästi sanottuna energinen.

26.03.2022

Virkeää energiaa kanavoiva nelihenkinen Yläkerta julkaisi eilen kappaleen, joka ei tässä koronapandemian yli kaksi vuotta kestäneessä ikeessä jättäne ketään kylmäksi. Synttärit-biisissä nimittäin juhlitaan synttäreitä, ihan sama onko kenelläkään oikeasti sellaisia juuri nyt vai ei. Syitä juhlaan riittää kyllä muutenkin, ihan vaikka vain sen takia että on sellainen fiilis.

Yläkerta koostuu Touko Hämäläisestä, Jaakko Anderssonista ja Werneri Heinosesta, jotka hoitavat räpit, sekä tuottajan ja dj:n virkaa toimittavasta Samuli Sulkusta. Yhtye julkaisi viimeksi loppuvuodesta 2021 Ruger Haueria, Ruudolfia ja Fintelligensiä samplaavan Vuohi-kappaleen, jossa vieraili Eevil Stöö, yksi suomiräpin vuohista itsekin. Voit lukea biisistä lisää täältä.

Capitolille kesällä 2020 kiinnitetty Yläkerta totesi taannoisessa Rumban haastattelussa, että ”Suomessa ei ole näin herkkää poikabändiä”. Uskottavahan se on, vaikka uusin biisi onkin kaikkea muuta kuin herkkä: Synttärit ilmentää sen verran suoraviivaista päällikkö-asennetta, että siinä jää varovaisemmat juhlijat oven ulkopuolelle.

”Ei ollut juhlia, niin pidettiin synttärit ja tehtiin siitä laulu. Kuulumiset: Samulilla on järjetön bileputki päällä, Jaakko osti kissanpennun, ja Touko ja Werneri aloittivat tenniksen padelmailoilla”, Yläkerta raportoi.

Jos ex tempore -meiningillä järjestetyt synttärit kutsuvat, klikkaa itsesi mukaan alta.

Lisää luettavaa