”Ei vittu kytät -kappaleen maineella ratsastamistahan tämä on ollut” – O Samuli A julkaisee uutta musiikkia

Kysyimme kuulumiset lofi-elektronitaiteilijalta.

Jaakko Vuorenmaa

O Samuli A pärähti viihtymiseen ja virkavaltaan pelonsekaisella kunnioituksella suhtautuvien tietoisuuteen Ei vittu kytät -kappaleellaan. Kulttisuosiosta nauttiva kappale löytyi lofi-estetiikkaa ja DIY-eetosta vaalivan elektroniartistin esikoisalbumilta Field Trip (2014).

Kaikkien näiden vuosien jälkeen O Samuli A palaa julkaisukantaan, kun Svartin alamerkki Svartronix julkaisee Condition Yellow -albumin 20. syyskuuta. Levyltä on saatu esimakua kahden kappaleen, Halusko se kahvia ja Torspopipo, verran. Onkin syytä vaihtaa kuulumiset artistin kanssa.

Jätetäänkö maitovara?

”Hyvin täristellylle kauramaidolle voidaan jättää.”

Halusko se kahvia -video sisältää aika paljon ”product-placementia”. Jäikö joku logo videolta pois?

”Kyllä muuten jäi! Ainakin Moccamasterin valmistajan Technivormin ja Turun Syntetisaattoriseuran logoja mallailtiin mukeihin, mutta ne eivät päätyneet lopulliseen versioon.”

”Mihinkä se lähti?”, kysytään kappaleessa. Torspopipo-biisissä lauletaan ”Tuolta se tuli, tuonne se meni”. Onko tulevan albumin teemana liikkuminen paikasta toiseen?

”Mainittujen kappaleiden kohdalla yhteisenä teemana voisi ehkä ennemminkin olla ihmisten katoaminen tai menettäminen. Varsinkin yksinäisen ’Mihinkä se lähti?’ -kahvinkeittäjän tapauksessa. Albumin muista biiseistä ainakin Sädesieni ja Keltanokka Theme (levyn kansikuvan linnun teemalaulu!) ovat puolestaan juuri liikkumisbiisejä.”

Field Tripistä on viisi vuotta. Mitä tällä välin on tapahtunut?

”Ei vittu kytät -kappaleen maineella ratsastamistahan tämä on ollut! Taksikuskitkin sen tuntevat, kiitos Bassoradion ansiokkaan luukutuksen.”

Olet Svartronix-levymerkin ensimmäinen uutta musiikkia julkaiseva artisti. (Svartronix julkaisi keväällä mainion skweee-kokoelman.) Miltä nyt tuntuu?

”Mahtavalta! Onneksi päädyin pistämään hetken mielijohteesta pari demoa Svartronixin parissa puuhavalle Claws Costeaulle ja päädyimme tekemään yhteistyötä!”

Katso ja kuuntele O Samuli A:n tuoreet musiikkia sisältävät videot alta.