Elastinen siteeraa edesmennyttä Tommy Tabermannia – runo isossa roolissa uudella kappaleella

Suutele suulle on räppärin uusin sinkku.

”Älä, älä koskaan suutele otsalle, jos voit suudella suoraan suulle”, lausutaan Tommy Tabermannin runossa Ohjeita matkalle epätoivon tuolle puolen. Kyseiset sanat päättävät runon, mutta nyt ne ovat keskiössä, pienin viilauksin. Elastisen uudella kappaleella siteerataan edesmennyttä runoilijaa, mainittu kohta kuullaan kappaleen kertosäkeessä. Suutele suulle on Elastisen tuorein single ja samalla esimakua 13. marraskuuta ilmestyvästä seitsemännestä sooloalbumista.

Muusikko on uudistanut tyyliään. Siitä kuultiin ensisoittoa folkahtavan Supervoimii-singlen myötä vuonna 2018. Tuolloin Elastinen avasi tuntemuksiaan Rumballe.

Lauluvetoisempi linja on jatkunut sittemmin. Tämän vuoden aikana myös visuaalisessa ilmeessä on tapahtunut muutoksia, sillä sinkkujen kansikuvissa on nähty uudenlaista piirustustyyliä. Tämän visuaalisen ilmeen aikana on julkaistu kolme biisiä. Kesäkuussa julkaistiin Mähän sanoin -yhteisbiisi Gettomasan kanssa, sitä edelsi megahitti Epäröimättä hetkeekään, joka oli yhteistyö Jenni Vartiaisen kanssa. Hittibiisi on yksi vuoden isoimmista radiobiiseistä, viettäen lukuisia viikkoja radiolistan ykkösenä.

Suutele suulle -kappaleella ei kuulla vierailijaa, vaan on puhdas soolojulkaisu, jolla kuullaan laulukertsi ja rap-säkeistöt. Kappaleella, kuten Tabermannin runossa, muistutaan elämän hauraudesta:

”Mitä muuttaisit, jos tietäisit, et tääl enää sä saisit vaan hetken? / Mitä etusijalle sä siirtäisit, jos havahtuisit, et kaikki on kesken?”

Kappaleessa voi kuulla, että räppäri on selvästi vaikuttunut runoilijan teoksesta. Ainoa siteeraus on kertosäkeessä, mutta runon ja biisin sisältö on samoin tavoin elämää arvostava.

”Runon sisältämä ajatus on mielettömän vahva. Hattuni nousee Tabermannille”, Elastinen avaa tiedotteella.

Marraskuussa Elastisen uutta materiaalia saadaan siis levyllinen. Sitä ennen voit kuunnella uuden biisin alta. Tabermannin alkuperäiseen runoon voit tutustua esimerkiksi suoratoistopalveluista löytyvän Älä sano ehkä -levyn kautta.