Elektronista vaihtoehtopopia tekevä artisti julkaisi kappaleen, joka putosi täpärästi UMK:sta

Nelli Milan kertoo ottaneensa hauskana haasteena sen, saisiko tehtyä kappaleen, joka samaan aikaan kuulostaisi häneltä ja olisi euroviisu.

04.02.2024

Tuottaja-artisti Nelli Milan julkaisi perjantaina 2. helmikuuta kappaleen, jolla hän osallistui UMK-karsintoihin syksyllä 2022. Hei Anna (discolove) putosi kilpailusta viime metreillä, mutta kappaleen tiedotteessa Nelli Milan kertoo, ettei se harmittanut häntä, sillä hän osallistui kilpailuun ensisijaisesti muista syistä.

”UMK:n kasvojenkohotuksen myötä osallistuminen alkoi tuntua kiinnostavalta. Ei mulle ollut kuitenkaan ensisijaista edes päästä kilpailuun, otin vain hauskana haasteena se, että saisinko tehtyä kappaleen, joka kuulostaisi minulta ja voisi samaan aikaan olla myös euroviisu. Onnistuin mielestäni älyttömän hyvin ja hylkäyspäätöksen jälkeen kuulinkin, että olin pyörinyt raadin pöydällä top 25:ssä melkein 400 hakijan joukosta”, Nelli Milan kuvailee.

Elektroniseen vaihtoehtopopiin omassa tuotannossaan syventynyt Nelli Milan hyödyntää Hei anna (discolove) -biisissä italodiscoa, joka kohoaa kertosäkeessä pehmeän pumppaavasti haikean galaktisiin sfääreihin. Vuosien tiimellyksessä kadotetulle ystävälle omistetuissa säkeistöissä Nelli Milan maalaa esiin runsaita mielikuvia, jotka kertovat kokonaisesta elämänvaiheesta: niistä nuoruuden ikuisista öistä, joina tasabiitti häivytti kehon rajat ja sulautti mielet yhteiseksi tietoisuudeksi.

Euroviisumaisia ominaisuuksia kappaleesta löytyy paljonkin, sillä se on tuotannoltaan tarttuva ja sanoituksiltaan universaalin samastuttava. Tarina ei ole liian monimutkainen tai painava, vaan tekee yksinkertaisen runollisesti kunniaa päättyneelle ystävyydelle siitäkin huolimatta, että menetys itsessään voi herättää surua. Kertosäkeen ”Hei Anna-na-na”-rallattelu on paitsi miellyttävä laulaa mukana, niin utuisella tavalla kaihoisa, että se piirtää jokaisella kuuntelulla selkäpiihin kylmiä väreitä.

Kappaleesta julkaistaan myöhemmin keväällä kolme house-versiota.

Nelli Milan tunnetaan viime kesän ilmiöksi nousseesta Bämä-yhtyeestä, jonka hän muodostaa yhdessä Tiia Karoliinan, Helena Roudan ja Satun kanssa. Soolomateriaalinsa puolesta Nelli Milan on ollut aktiivinen monta vuotta, ja viimeisimmän ep:nsä nimeltä Jano hän julkaisi viime vuoden marraskuussa. Lisäksi hän on tuottanut ja kirjoittanut biisejä useille artistille, ja oli muun muassa tekemässä Robin Packalenin Vain Elämää -tuotantoa sekä Emma-ehdokas Einin uusinta albumia.

Lisää luettavaa