”En ollut ikinä räpännyt kenenkään edessä, ja sanoin kaverille ’älä sitten kerro kenellekään, että tulen nauhoittamaan'” – haastattelussa Valma

Valma kiinnitettiin viime vuonna Rolling Recordsille.

15.01.2022

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Plvnktxn187, sen löydät täältä.

Tänään sarjassa kuullaan Rolling Recordsin viime vuonna kiinnittämän Valman mietteitä ja matkaa kohti musiikin tekemistä. Levy-yhtiön Instagram-päivityksessä Valman musiikkia kuvaillaan sanoilla ”Lämmintä ja sielukasta soundia sekä tarkkanäköistä ja elämänmakuista tekstiä soljuvalla flowlla”. Valman ensimmäinen single nimeltä Massii ja maailmanrauhaa ilmestyy 4.2.2022.

 

Mikä soi napeissa just nyt?

”Lokakuussa julkaistu Mactopias x Supermäck -albumi toimii. Hyvät läpät ja tarttuvat kertsit, fiilaan! Nasin King’s Disease II on myös soinut luureissa lähes päivittäin julkaisun jälkeen. Tykkään kuunnella old school -räppäreiden tekemiä rakkauslauluja, No Phony Love on sairaan kova biisi. Ja pakko mainita myös Rekamin Tekee mun päivän -albumi. Joka kuuntelukerralla löytyy jotain uutta.”

Mist sä tuut?

”Olen 25-vuotias stadilainen ja asun Kallion kauramaitokuplassa. Mä olen räpännyt vasta reilun vuoden, ja tuntuu tavallaan absurdilta kutsua itseäni artistiksi. Olen kuunnellut räppiä koko ikäni, ja ravannut keikoilla tyyliin viikottain.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

”2021 alkuvuodesta mulle tuli sellainen olo, että voisi tehdä ”läpällä” biisin. Olin kirjoittanut jotain lyriikoita ylös sen kummemmin miettimättä sitä. Kävin frendin vaatekaapissa nauhoittamassa biisin, jonka julkaisin Soundcloudissa. En ollut räpännyt ikinä kenenkään edessä, ja sanoin kaverille, että ”älä sitten kerro kenellekään, että tulen nauhoittamaan”. Jännitti, mutta se oli ihan hiton kivaa ja oikeasti yllättävän helppoa. En ole koskaan haaveillut artistiudesta, enkä tunne skenestä juuri ketään. Nyt kun on päässyt duunaamaan musaa kunnolla, tuntuu kyllä siltä, että näinhän tämän kuuluikin mennä. Että tämä on mun juttu.”

 

 

 

Musiikillinen esikuvasi?

Jessie Reyez. Sad girl energy, mutta samalla kova asenne. Ehkä olen kanavoinut jollain tavalla samantyylistä energiaa omiin biiseihin.”

Supervoimasi?

”Herkkyys. Koen asiat tosi vahvasti ja kanavoin niitä tunteita mun musaan. En pelkää sanoa mitä ajattelen, ja uskon, että se kantaa.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?

”Mun musassa ei ole turhaa kikkailua: hyvät läpät, flow ja toimiva biittii riittää. Tulevan albumin biiteistä vastaa muun muassa Äänet Käskee -duo sekä Tiedemies. Oikeastaan kaikki mun tulevan albumin biisit olisivat mun mielestä kovia, vaikka eivät olisi omia biisejä, haha. On myös siistiä huomata miten kehittyy koko ajan. Uskon, että mun musiikista löytyy samaistumispintaa monenlaisiin tilanteisiin.”

Valma?

”Käsittelen paljon asioita musiikin kautta, ja mulle on tärkeää, että musiikki tuntuu. Paljon patoutumia on purettu teksteihin myös itseironian ja sarkasmin keinoilla. Mun ympärillä on myös paljon ihmisiä, jotka tekevät asioita intohimolla. Sellainen energia välittyy myös omaan tekemiseen, ja haluan välittää sitä eteenpäin.”

 

 

Lisää luettavaa