”Mun musiikki on kunnon jumitusta: ei hirveämmin mitään diskoon sopivia biisejä löydy” – haastattelussa Plvnktxn187

Rumban lauantaisarjan avaa tänä vuonna tuottaja, jonka julkaisutahti on suorastaan hengästyttävä.

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Jessica Evelyna, sen löydät täältä.

Vuoden 2022 avaa mystisempi tapaus, sillä syvällä suomalaisen ug-musiikin varjoissa lymyää tuottaja, jonka julkaisuhistoria on hengästyttävän laaja ja monipuolinen, mutta joka ei paljoa päivänvalossa näyttäydy. Pimeissä vesissä synkästi junnaavia biittejä jo vuosien ajan tuottanut Plvnktxn187 raottaa nyt Rumballe hieman luolansa ovea ja paljastaa millainen tyyppi kovalla tahdilla ilmestyvän musiikin takaa löytyy.

Mikä soi napeissa just nyt?

AnvthemaOn The Run feat. Lil Bucksta soi tällä hetkellä, ja on muuten erittäin kova kipale! Lempparibiisiä on vaikea valita, kun on niin paljon kovia vaihtoehtoja, mutta jos joku olisi nyt pakko sanoa, niin se olisi varmaankin GuiceAshes Off My Blunt (Intro). Tällä hetkellä tulee kuunneltua eniten Soundcloud-artisteja ja -tuottajia. Genreinä kuuntelen eniten memphistä, phonkia ja dungeon rapia. Jos pitäisi luetella kovassa soitossa olleita artisteja, mainitsisin ainakin Lil Buckstan, Dj Sacredin, Crucified Clickin, DJ Naxxramasin, DJ Castlen, Shawty Pimpin, DJ Soundin, Guicen, sekä Koopsta Knicca & Lord Infamousin.

Mist sä tuut?

08100 Lohja, that’s wassup! Tuli aikoinaan oltua hyvin paljon pois koulusta, ja joskus tylsyyspäissäni latailin tietokoneelle FL Studion. Mulla ei tosiaankaan ollut mitään hajua miten sitä ajetaan. Pari tuttua antoivat jotain perustason neuvoja siitä miten saan tehtyä ihan yksinkertaisia juttuja sillä, ja sitten se alkoi pikkuhiljaa mennä siihen, että istuin päivittäin naama kiinni näytössä duunaamassa biittejä. Tässä sitä ollaan vieläkin.

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

Mulle alkoi kerääntyä Soundcloudiin päivittäin seuraajia, tykkäyksiä, uudelleenjakoja yms. Siitä tuli fiilis, että olisi siistiä olla ”kunnon” tuottaja siten, että se olisi oikea duuni. Ennen sitä kaikki biittihommat olivat olleet enemmänkin harrastuspohjalta ajan tappamiseen tehtyä puuhaa, mutta nyt panostan niihin enemmän.

Musiikillinen esikuvasi?

DJ Sound. Äijä on hands down tehnyt ysärin parhaat biitit ja biisit. Löysin DJ Soundin biisejä ollessani yläasteella, ja siitä lähtien hän on ollut aika lailla päivittäisessä kuuntelussa.

Supervoimasi?

Kai sen voisi ”supervoimaksi” luokitella, kuinka kauan jaksan työskennellä yhden tietyn projektin parissa. Välillä yksi biitti saattaa olla puolikin vuotta työn alla niin, että duunailen sitä silloin tällöin. Tälläkin hetkellä on lojumassa kymmeniä projekteja, jotka ”pitäisi” hoitaa joskus.

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?

Varmaankin monipuolisuuteen. Tulee tehtyä niin paljon erilaisia biisejä, riippuen siitä millainen moodi on.

Plvnktxn187?

Mun musiikki on kunnon jumitusta. Multa ei hirveämmin mitään diskoon sopivia biisejä löydy. Loppuun vielä shout-outit Playa Made Recordsille, 6FeetDeep Recordsille, ja My$tic Mobb & Mystical Place Recordsille. Ja pitäkää silmällä tulevia julkaisujani!