”Enemmän hengaa, meditoi; vähemmän baarissa” – kotimainen rap-/reggae-artisti peräänkuuluttaa jokaisen potentiaalia tehdä upeita asioita

Chebaleba tutkii elämän taianomaista potentiaalia.

04.12.2022

Epelit-kokoonpanostakin tuttu rap- ja reggae-artisti Chebaleba julkaisi perjantaina uuden singlen Överdogin kautta. Artistin edellisestä albumista on kulunut seitsemän vuotta, mutta tuleva kokonaisuus on jo työstössä – uusi single Loppupeleis on yksi näyte tulevalta albumilta.

Kappaleessa Chebaleba maalaa omalla rytmikkäällä tyylillään esiin universumin taianomaiset salaisuudet, jotka kontribuoivat olennaisesti ihmisen onnellisuuteen, ja jotka ovat häkellyttäviä simppeliydessään. Hidastaminen, hiljentyminen ja oman sisäisyytensä puoleen kääntyminen ulkoapäin petollisen kiiltäviltä näyttävien suoritusten perässä sokeasti juoksentelemisen sijaan – näillä saanee jo pienimuotoisia ihmeitä aikaiseksi.

Yksinkertaisuus ei kuitenkaan ole synonyymi helppoudelle, sillä muutenhan jokainen meistä onnistuisi joka päivä kapuamaan onnensa kukkuloille. Chebaleban biisi kuitenkin osaltaan keventää oivallusten mahdollisesti työläiltä tuntuvia toteutustapoja, sillä Loppupeleis-biisi itsessään on kuin todiste siitä, millainen tekstuuri aidosti eheän elämäntavan toteuttamisella on. Raukea ja luottavainen tunnelma sitoo kappaleen lempeät pohdinnat meditatiivisiksi mantroiksi, joilla on jokaisella oma totuudellinen merkityksensä siinä, miten elämän arvaamattomat energiat lopulta pyörteilevät.

”Nykypäivän hektisessä maailman menossa olisi hyvä arvostaa elämää kaikessa sen maagisuudessaan ja arjen pienet hyvät asiat on sitä kultaa josta voi imeä voimaa puskea eteenpäin. Kappale peräänkuuluttaa jokaisen potentiaalia tehdä upeita asioita, se vaan pitää valjastaa käyttöön ja uskaltaa tehdä elämässä rohkeita liikkeitä”, Chebaleba sanoo.

Kuuntele kappale alta.

Lisää luettavaa