Espanjalaisen supertähden TikTokissa levinnyt hitti sai viimein virallisen julkaisunsa – artisti antoi faniensa päättää kappaleen nimen

Despechá on minimalistinen ja eteerinen kesäbiisi.

Keväällä kolmannen albuminsa julkaissut katalonialainen laulaja-musiikintekijä Rosalía julkaisi torstaina uuden kappaleen, joka on artistin ensimmäinen single sitten maaliskuisen suositun Motomami-albumin. Uusi Despechá-biisi on aurinkoisen kupliva ja Rosalían keikoilla käyneille jo varsin tuttu, sillä artisti on esittänyt biisiä tällä hetkellä käynnissä olevansa kiertueensa aikana.

”On monia tapoja olla ’Despechá’, tässä kontekstissa se johtuu vapaudesta tai hulluudesta liikkua ilman estoja tai katumusta”, Rosalía kommentoi kappalettaan. ”Se on se lähtökohta, josta teen musiikkia, asenne josta aloitin musiikin tekemisen ja josta aion jatkaa musiikin tekemistä niin kauan kuin luoja suo.”

TikTokinkin kautta laajalle levinnyt biisi oli alkujaan fanien keskuudessa nimetön hitti, kunnes Rosalía erään keikkansa aikana kysyi yleisön mielipidettä siitä, mikä kappaleen nimi pitäisi olla: Lao a Lao, kuten osa faneista biisiä kutsui, vai Despechá. Lopputulos on selkeä.

Lähivuosina muun muassa Travis Scottin ja The Weekndin kanssa yhteistyötä tehnyt Rosalía nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2018 julkaistun toisen albuminsa myötä, ja sai viimeisimmällä Motomami-albumillaan paljon suitsutusta kriitikoilta. Esimerkiksi Pitchfork kehui albumin kokeellisuutta ja taitoa liikkua eri genrejen välillä sekä leikitellä muodolla.

Kuuntele Despechá alta.

YouTube video

Lisää luettavaa