Flipperin samplaamista, sukupolvien kohtaamista ja laadukasta r&b:tä – eli uusia lisäyksiä Rumban soittolistalle

Soittolista löytyy jutun alta.

08.03.2020

Rumba lanseerasi uuden viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Tällä viikolla on taas tapahtunut, eli tylsää ei ole, jos siis sattuu olemaan kaikkiruokainen. Alla nostoja uusista lisäyksistä.

Cledos & PyhimysKysymys
Kappale on eräänlainen sukupolvien kohtaaminen, mutta myös todella suosittujen räppärien voimannäyttö. Kerroimme kappaleesta tarkemmin täällä. Todettakoon kuitenkin, että kappale antaa viitteitä siitä, mihin suuntaan Cledos on menossa. Kappaletta striimattiin ensimmäisenä päivänä Spotifyssa hurjat 100 000 kertaa, eli ainakin ”ylös” on yksi niistä suunnista.

Lil Uzi VertYou Better Move
Lil Uzi Vertin Eternal Atake -albumi oli äärimmäisen odotettu. Siitä kertoo, se että kaikki 18 kappaletta nousivat jenkkispotifyn top 20 -listalle samantien ja ampaisi myös täkäläisen itunes-listan ykköseksi. Lil Uzi Vertista on kuoriutunut supertähti. Levystä kerroimme aiemmin täällä.

Listalle nostettu biisi kertoo Lil Uzi Vertin omalaatuisuudesta. Kappaleella on samplattu Windows-käyttöjärjestelmien mukana tulevan 3D Pinball Space Cadet -pelin soundeja.

Laura MoisioKuulin linnun
Laura Moisio julkaisi uuden albumin Laulaa kun ei voi muutakaan. Kuulin linnun on käytännössä levyn nimikkokappale, siinä mielessä, että levyn nimi mainitaan kappaleessa. Pelkkää kyseistä kohtaa ei kannata biisiltä etsiä, vaan lähestyä sitä kokonaisuutena, kuten myös koko hienoa levyä.

Jan TaagiWellness ep
Jan Taagi julkaisi rennon solisevan r&b-ep:n. Reikii on oiva esimerkki Jan Taagin soundista.

PessoFye
Pesso julkaisee seuraavan albuminsa Miks et sä oo niinku kaikki muut? 27. maaliskuuta. Vuonna 2018 ilmestynyt Kunnes mä tapasin sut -albumi oli hieno kokonaisuus, jolla Pesso riimitteli elämästä (ainakin allekirjoittaneen käsityksen mukaan) hivenen epäonnisempaan ja rujompaan sävyyn, kuin monet kollegat.

Tottakai eroja ja ihmissuhteita on käsitelty räpissä iät ja ajat, mutta Pesso onnistui tuomaan levylle lohduttomuutta, vaipumatta liialliseen tai korniin synkkyyteen. Albumi oli onnettoman ihmisen itsetutkistelua, paisumatta ahdistavaksi omistushaluisuudeksi.

Uudet singlet (tätä biisiä ennen julkaistiin Maria ja Ruger) antavat viitteitä siitä, että kynä on pysynyt terävänä. Samalla kappaleet ovat myös musikaalisesti miellyttäviä. Biisit tosin ovat tyyliltään hyvin erilaisia, joka luo erikoisia odotuksia levyä kohtaan. Lattarihenkinen Fye on viimeinen single enenn tulevaa levyä.

Jhené AikoBorn Tired
Heleästi laulava Aiko julkaisi 20 kappaletta laadukasta r&b:tä, joka pursuaa mielenkiintoisia vierailijoita aina John Legendista lähtien. Varsinaisesti Aiko ei mitään vierailijoita tuekseen tarvitse, siitä todisteena Chilombo-albumilta löytyvä Born Tired.

Sara SiipolaSä et oo enää mulle se
Sara Siipola tekee sitä isoa soundia. Laulajan mukaan Sä et oo enää mulle se jatkaa ”mun missiota sielukkuuden tuomisessa Suomen musakenttään”. Potentiaalisesta Siipolasta kuullaan varmasti paljon lisää, laulajalla on erottuva ääni ja sävellykset toimivat.

Misha, Jesse Markin, Ike, Jussi Halme, DJ BehaUsed To Be
Haamu julkaisi Misha-aliaksellaan napakan tuottaja-ep:n Midnight Sun. Used To Be on todellinen chillout-raita, joka aiheuttaa perinteikkään ”onko tämä suomesta” -efektin. Juuri kun ajattelee, että biisillä tyydytään pelkkään sohvaan uppoamiseen, niin kohotetaan tunnelmaa ripaus lisää.

Mikael GabrielLöytäjä saa pitää
Mikael Gabriel tuli takaisin. Räppäri on levännyt ja uusi biisi on laulua. Kappale on rauhallinen, sisältäen elektroelementtejä ja akustista kitaraa.

Róisin MurphyMurphy’s Law
Róisin Murphy päätti pistää ilmoille melkoisen discobangerin. Biisillä on mittaa kahdeksan minuuttia ja se ei ole yhtään liikaa.

HaimThe Steps
Haim-trio on julkaissut tukun toinen toistaan parempia kappaleita. The Steps on hieno ja ajaton pop-biisi, joka saa hyvälle tuulelle. Kertosäkeessä on koukkua ja americanaa. Kappaleesta tulee itseasiassa hivenen mieleen Vampire Weekendin Father of the Bride -albumi, joka on oikein sopivaa, kuultiinhan Haim-solistia levyllä.

Figaro & MeloKasipallo
Perinteinen suomirock sekoittuu nykypäivän suomiräppiin, kun Figaro ja Melo kohtaavat. Tuloksena on kappale, jossa molemmat artistit kikkailevat sanoituksillaan. Biisistä lisää täällä.

Lisää luettavaa