Games of Thronesissa soinut suomalaisyhtye laulaa paniikkikohtauksesta

Ensiesityksessä Tuuletar-yhtyeen musiikkivideo. Mukana Pekko Käppi.

Katariina Salmi

Tuuletar on muun muassa Etno-Emmalla palkittu lauluyhtye, jonka kappaleissa suomalainen kansanmusiikki tekee tutkimusmatkoja Intiaan ja Afrikkaan beatboxauksen rytmittämänä. Ympäri maailman keikkailleen kokoonpanon musiikkia on kuultu esimerkiksi Games of Thrones -sarjan trailerilla ja tullaan kuulemaan helmikuussa ensi-iltansa saavassa Tunturin tarina -elokuvassa.

Vain elämää -ohjelmassakin vierailleen kokoonpanon tuorein albumi on Rajatila (2019). Sen on tuottanut jouhikonsoittaja Pekko Käppi, joka vierailee levyn Hälytystila-kappaleella. Paniikkikohtauksesta kertovalle biisille kuvattu musiikkivideo saa ensiesityksensä Rumban sivuilla nyt.

Kappaleella ja videolla Tuuletar haluaa hälventää paniikkihäiriöön liittyvää stigmaa. Yhtye on puhunut avoimesti sekä omista ryhmäterapiakokemuksistaan että artistielämän kääntöpuolista. Monet kappaleet Rajatila-albumilla ovat syntyneet terapiatyöskentelyn yhteydessä.

”Vaativan työelämän, sosiaalisen median ja julkisen vihapuheen aiheuttama ahdistus on valitettavan yleistä. Paniikkikohtaukset ja erilaiset ahdistuneisuushäiriöt ovat yleistyneet etenkin millenniaalien keskuudessa räjähdysmäisesti. Vaikka niistä puhutaan, niin niitä ei varsinaisesti käsitellä julkisessa keskustelussa”, yhtye kertoo taustoista.

Katso Juha Ilmari Laineen ohjaama video alta.