Harjun nuorisotalon kohtalo puhuttaa – Paavo Arhinmäki haluaa nuorille uusia musiikkitiloja: ”Ei kai kaikkea Stadissa mitata vain rahassa?”

Harjun nuorisotalon lopettamispäätös puhuttaa.

21.11.2019

Harjun nuorisotalo lopettaa toimintansa tammikuussa. Kerroimme asiasta Rumbassa syyskuun lopulla täällä.

Nyt Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki on muistellut omia vuosiaan Harjun nuorisotalolla.

”Harju tsennataan erityisesti musasta. Moni myöhemmin valtakunnan julkisuuteen noussut on opetellut skulaa Harjussa. Tällaisia on mm. Stadin friiduksi viime vuonna valittu Maija Vilkkumaa”, Arhinmäki muistelee ja jatkaa:

”Jostain syystä Stadin dirigat eivät ole diganneet Harjun nuorisotalosta. Se on ollut useamman kerran lakkautusuhan alla. Jälleen kerran mesta halutaan laittaa boseen. Tällä kertaa perusteluna on se, että mesta olisi liian huonossa kondiksessa skideille.

Harjun nuorisotalolle ei ole tehty kunnon remppaa sen jälkeen, kun se otettiin nuorison käyttöön melkein 35 vuotta sitten. Kun näin pitkään talo on ollut kovassa käytössä, varmasti kunnostukselle on jo tarvetta. Mutta minkään tutkimuksien mukaan talon kondis ei ole sellainen, etteikö nuoriso voisi siellä jatkaa musan skulaamaista ja taideharrastuksia.”

Paavo Arhimäki on huolissaan nuorison musiikkiharrastusmahdollisuuksista ja siitä, että tätä nykyä kaiken arvo mitataan rahassa kulttuurin jäädessä taka-alalle.

”Harjun nuorisotalon viereen on noussut Stadin ”Wall Street”. Pankkien työntekijät painelevat sprigit päällä siellä, missä stoget ennen staijas. Varmaan vanhasta ruumishuoneesta saisi enemmän massia raflana kuin nuorison skebanrämpytysmestana”, Arhimäki kirjoittaa ja jatkaa:

”Mutta eikai kaikkea Stadissa mitata vain fyrkassa? Kyllä Stadin skidit ansaitsevat historiallisen mestan, jossa voi duunata uutta musaa jatkossakin.”

Katso koko päivitys alta.

Lisää luettavaa