Helsingissä kesällä rauhanfestivaalit: ”Toivomme ihmisten pohtivan, mikä oma asenne on jatkuvaan suomalaisen yhteiskunnan militarisoitumiseen”

Waves saapuu Kallioon.

23.05.2023

Lauantaina 17. kesäkuuta Kallion keskipisteessä sijaitsevan Karhupuiston ottaa haltuun maksuton Waves-rauhantapahtuma.

Wavesissa esiintyvät eri alojen taiteilijat haluavat toimia rauhan ja antimilitarismin puolesta.

”Me taiteilijat tuomme toivon viestin keskelle tavallista kansaa aikana, jolloin tiedotusvälineet pursuavat sotauutisia. Samaan aikaan Suomikin kiihdyttää asevarustelua käytännössä köyhien kustannuksella. Koko suomalainen hyvinvointivaltio kärsii siitä, että resursseja käytetään aseisiin tilanteessa, jossa ollaan huolissaan valtion velkaantumisesta ja julkisen talouden tasapainosta”, kertoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva muusikko ja runoilija Zuge Guerilla.

Guerillan mukaan hankkeen takana oleva Waves on keväällä toimintansa aloittanut puoluepoliittisesti sitoutumaton taidekollektiivi, joka on kaikille meille tärkeän rauhan asialla. Tarkoitus on koota laajasti kulttuuriväkeä kaikenlaiseen julkiseen toimintaan.

Vantaalainen muusikko ja runoilija Marko Korvela pitää Waves-kollektiivia tervetulleena piristysruiskeena suomalaisessa rauhanliikkeessä.

”Me kaikki olemme sotaa vastaan, mutta olemme myös sitä mieltä, että Nato-jäsenyys ja jatkuva rahojen syytäminen aseisiin ja puolustusvoimien tarpeisiin ovat vääriä askeleita kohti kestävää rauhaa. Nyt tarvitaan radikaalia, suoraa toimintaa, ja mikä olisi parempi väline kuin runous tai musiikki rauhansanoman välittämiseen. Toivon, että Karhupuiston tapahtumaan saapuisi paikalle mahdollisimman moni pohtimaan, mikä oma asenne on tähän jatkuvaan suomalaisen yhteiskunnan militarisoitumiseen”, sanoo Korvela.

”Tuomme kulttuurin kautta rauhansanomaa etenkin niille ihmisille, jotka ovat kyllästyneet jatkuvaan sotamielialan lietsontaan. Waves tuo toivoa sinne, missä muuten näyttää nyt olevan niin tavattoman synkkää. Herätämme myönteisellä provokaatioilla ihmisissä tunteita ja halua osallistua matalan kynnyksen rauhanaktivismiin”, toteaa Zuge Guerilla.

Waves-kollektiivi haluaa tuoda kulttuuria ulos maksullisista gallerioista, kaupallisista festivaaleista ja pikkuporvarillisista tilaisuuksista kaikelle kansalle, matalalla kynnyksellä ja maanläheisesti niin, ettei osallistuminen ole rahasta kiinni.

Waves-rauhatapahtuma Helsingin Karhupuistossa lauantaina 17. kesäkuuta klo 14 alkaen. Tapahtuma on maksuton ja esteetön. Esiintyjät löydät alta.

Antti Eskelinen
Eeva-Helena Inomaa
Toni M. Kettinen
Merikukka Kiviharju
Marko Korvela
Lazy-Z
Mama Radical
Arja Pekurinen
Pijall
Plastic Bitch
Ilari Soidinsuo
Lauri Vanhala
Vulvarutto
Zuge Guerilla

Lisää luettavaa