”Henkilökohtaisia salaisuuksia kaikkien kuultavissa” – Haastattelussa Molly Mae

Molly Mae julkaisi hiljattain ensimmäisen oman sinkkunsa.

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Slani, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on Berliinissä vaikuttava Molly Mae, jonka musiikissa kuuluu r&b:n sävyt. Laulaja on kiinnitetty Kasperg:n perustamalle Lost Favourite Recordsille. Kasperg oli itse samaisessa haastattelusarjassa vuosi sitten ja sen löydät täältä.

Molly Mae julkaisi hiljattain ensimmäisen oman sinkkunsa I Wanna Know. Tätä ennen hän on vieraillut muun muassa Liam Mockridgen kappaleella. Rumballe artisti kertoo taustastaan musiikin parissa, nykyhetkestä ja vähän tulevasta.

Mikä soi napeissa just nyt?
”Viimeaikoina olen kuunnellut paljon eri biisejä eri artisteilta, mutta se yks mihin olen rakastunut on Jorja Smithin ja Shaybon Bussdown, it sounds luxurious and sexy.”

Mist sä tuut?
”Nimeni on Molly Mae Aulén ja olen 24-vuotias, Berliinissä asuva laulaja/kirjoittaja/tuottaja, born and raised in Helsinki. Päädyin Berliiniin musiikin perässä, kun olin 20- vuotias: halusin luoda uraa ja laajentaa verkostoani. Lopetin itseasiassa opintoni kesken Helsingissä, koska se ei tuntunut oikealta jutulta, tiesin jotenkin että musiikki on mun juttu.”

”Olen myös aina tuntenut vetovoimaa suurta kaupunkia kohtaan. Isoissa kaupungeissa on jotain kiehtovaa, joka inspiroi minua hullun lailla. Olen ollut 4-vuotta Berliinissä, enkä nää itseäni missään muualla juuri nyt, tää kaupunki on niin upea monella eri tavalla.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Olen pitänyt laulamisesta ja esiintymisestä pienestä pitäen. Kun pienenä oli mahollisuus ni esiinnyin aina perheen jäsenille, rakastin sitä aina enemmän kun mitään muuta. I should be working with music, it just makes me feel things nothing else can.”

Musiikillinen esikuvasi?
”Ihailen monia artisteja, mutta suurin inspiraatio tulee Frank Oceanilta, hänen rehellisistä sanoituksista, kauniista äänestä ja laulumelodioista. Mielestäni mun biisit ei kuulosta yhtään hänen musiikilta, mutta hänen taide saa mut aina luomaan ja exploraamaan. En ikinä väsy hänen musiikkiin, diskografia on niin monipuolinen. Jotkut kappaleet saa mut itkemään, hänen musiikki on maagista.”

Supervoimasi?
”Jos nauru pidentää ikää, ette ole pääsemässä musta eroon vielä pitkiin aikoihin.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Melodioihin, harmonioihin, laulujen sovituksiin. Uskon myös että sanoitukseni on samaistuttavia ja puhuu ihmisille eri tavoin. Loppupeleissä kaikilla on oma näkemys musiikistani ja sehän on taiteen kauneus.”

Molly Mae?
”Jonkinlainen sekotus r&b:n ja alternative popin välillä, mutta se vaihtelee kappalekohtaisesti. Biisinkirjoituksen inspiraatio tulee kokemuksistani, sekä kohtaamisistani muiden ihmisten kanssa. Biisinkirjoitus on tietynlaista terapiaa, joka auttaa minua käsittelemään asioita.”

”Kun teen musiikkia tunnen olevani tilanteen päällä, sillä voin sanoa mitä haluan sanoa ilman mitään rajoja. Musiikin luomineen on tietynlainen työkalu muuttaa tunteet ja kokemukset johonkin konkreettiseen, jota sitten voin muovata johonkin jota rakastan, josta olen ylpeä ja jonka takana seison.”

”Ilmaisen itseäni musiikin kautta tavoilla, joilla en pysty ilmaisemaan itseäni sanoin, joten joskus musiikkini on rehellisempää kun puheeni ja saan siitä paljon voimaa.”

”Mulla on henkilökohtaisia salaisuuksia kaikkien kuultavissa, mutta vaan tietyt tietää koko tarinat.”

Kasperg?
”Rehellisesti sanottuna on ollut suuri ilo tehdä töitä Kasperin kanssa, hän on todellakin yksi parhaista ihmisistäm joita olen tavannut ja hän on opettanut mulle niin paljon tuottamisesta, miksaamisesta ja musiikista yleisesti.”

”Meidän workflow on todella luonnollista ja tehokasta. Yhteistyöllä me saadaan mun demoista valmiita biisejä ja oon voinut auttaa Kasperia hänen oman musiikin kanssa myös. Mun on pakko sanoa, että se päivä kun Kasper signas mut, muutti mun elämän parempaan suuntaan. Soundaa tosi cheesyltä, mutta Kasper ei ole pelkästään auttanut mun musauran kanssa, vaan meistä on tullut todella läheiset ystävät, ja tosissaan vaalin meidän ystävyyttä.”