HS: Helsinkiin suunnitellaan uutta konserttisalia, jossa voidaan järjestää festareita myös talvisin

Helsingin nuorisoasiankeskus suunnitelee suuria muutoksia kaupungin konserttitiloihin. Näin ilmenee Helsingin Sanomien artikkelista, jonka mukaan nuorisoasiankeskus esittää nuorisolautakunnalle torstaina Suvilahden kaasukellojen remontoimista ja ottamista konsertti- ja teatterikäyttöön.

Suunnitelman mukaan tiiliseen kaasukelloon tulisi kaksi salia, 500 hengen keikkasali ja 600 hengen teatterisali, ja teräksiseen kaasukelloon rakennettaisiin noin 3000 hengen konserttisali. Nuorisoasiainkeskuksen mukaan jälkimmäisessä salissa voisi myös järjestää festivaaleja talvisin.

Tilat nuorisoasiankeskus jakaisi Elävän musiikin yhdistys Elmu ry:n kanssa. Elmu joutuu muutoinkin luopumaan pian Nosturista, sillä sen tilalle tullaan rakentamaan asuintaloja.

Kaasukellojen kunnostaminen ei kuitenkaan ole ihan halpa juttu. Rakennusten kunnostus ja remonttikustannukset tulisivat olemaan kaikkiaan noin 25 miljoonaa euroa. Samalla nuoriasiankeskus tulisi luopumaan vuokratiloistaan kulttuuriareena Gloriasta ja toimintakeskus Hapesta.

Toivotaan kuitenkin, että homma lähtee liikkeelle, sillä uudet keikkapaikat ovat erittäin tervetulleita ja mahdollisuus talvifestivaaleihin voisi parhaimmillaan monipuolistaa entisestään musiikkitarjontaa.

Lisää luettavaa